Sumaištis ore: girtam vyrui užpuolus įgulą ir keleivius, nukreiptas į Tenerifę skridęs lėktuvas, užpuolikas ištemptas policijos

Trečiadienį buvo nukreiptas britų oro linijų „JET2“ skrydis iš Glazgo į Tenerifę po to, kai triukšmingas keleivis užpuolė įgulą ir kitus keleivius, praneša britų naujienų portalas „The Sun“.

Trečiadienį buvo nukreiptas britų oro linijų „JET2“ skrydis iš Glazgo į Tenerifę po to, kai triukšmingas keleivis užpuolė įgulą ir kitus keleivius.<br>Imago-images/Scanpix/Snapchat nuotr., lrytas.lt koliažas.
Trečiadienį buvo nukreiptas britų oro linijų „JET2“ skrydis iš Glazgo į Tenerifę po to, kai triukšmingas keleivis užpuolė įgulą ir kitus keleivius.<br>Imago-images/Scanpix/Snapchat nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2024, 12:33 PM

Lėktuvas iš Glazgo išskrido trečiadienį prieš pat 16 val. ir turėjo skraidinti poilsiautojus į Tenerifę. Tačiau ore kilo chaosas po to, kai keleivis, kuris, kaip manoma, buvo neblaivus, pradėjo smurtauti.

Teigiama, kad vyras smurtavo prieš lėktuvo įgulos narius ir tariamai bandė užpulti kitus lėktuve buvusius žmones.

Taip pat teigiama, kad keli žmonės turėjo sulaikyti vyrą, kad lėktuvas saugiai nusileistų.

Lėktuvą teko nukreipti į Šenono oro uostą Airijoje, kur prie orlaivio nuskubėjo policininkai. Lėktuve filmuotoje medžiagoje matyti, kaip vyras ištemptas iš lėktuvo. Jis buvo surakintas rankomis už nugaros, o policininkas, panaudojęs saugos diržą, tempė jį už kojų.

Taip pat buvo nufilmuota, kaip jis rėkia, kai pareigūnai jį ištempė iš lėktuvo.

Jis buvo suimtas ir šiuo metu yra sulaikytas, kol Airijos nacionalinės policijos (Gardos) pareigūnai tiria incidentą.

Gardos atstovas spaudai sakė: „Garda“, dirbanti Šanono oro uoste, suėmė 20 metų amžiaus vyrą po incidento lėktuve, kuris šį vakarą, 2024 m. birželio 12 d., trečiadienį, apie 17.30 val. buvo nukreiptas į Šanono oro uostą.“

„Garda“ pareigūnai pasitiko lėktuvą ir suėmė vyrą pagal 1997 m. Nemirtinų nusikaltimų prieš asmenį įstatymą. Šiuo metu jis pagal 1984 m. Baudžiamojo teisingumo įstatymo 4 straipsnį sulaikytas Klarės grafystės „Garda“ nuovadoje, rašo „The Sun“.

Tuo tarpu „Jet2“ atstovas trečiadienį spaudai sakė: „Galime patvirtinti, kad skrydis LS155 iš Glazgo į Tenerifę šią popietę buvo nukreiptas į Šenono oro uostą, kad policija galėtų išlaipinti trukdžiusį keleivį.“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.