Per didžiulį gaisrą Irako naftos perdirbimo gamykloje sužeista 14 žmonių

2024 m. birželio 13 d. 21:01
Per didžiulį gaisrą, maždaug 20 valandų siautusį naftos perdirbimo gamykloje Irako Kurdistane, buvo sužeisti mažiausiai 14 ugniagesių. Galiausiai gaisras ketvirtadienį buvo suvaldytas.
Daugiau nuotraukų (4)
Gaisras didelėje žalios naftos talpykloje kilo trečiadienio vakarą ir vėliau išplito į antrąją naftos perdirbimo gamyklą kelyje į pietvakarius nuo autonominio šiaurinio Kurdistano regiono sostinės Arbilio, pranešė civilinės gynybos agentūra.
Virš objekto į dangų kilo tiršti juodų dūmų stulpai ir oranžinės liepsnos kamuoliai, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.
Civilinės saugos agentūra pranešė, kad kol kas dėl nežinomos priežasties kilęs gaisras „prasidėjo vienoje naftos perdirbimo gamykloje ir išplito į kitą“. Ketvirtadienio vakarą buvo pranešta, kad gaisras visiškai suvaldytas ir pavojaus aplinkinėms naftos perdirbimo gamykloms nebėra.
Liepsnoms gesinti buvo mobilizuota 150 ugniagesių, 14 jų buvo sužeisti, du yra „kritinės“ būklės. Arbilio gubernatorius Omedas Khoshnawas sakė, kad trys ugniagesiai dėl nudegimų gydomi ligoninėje, dar 10 patyrė kvėpavimo sutrikimų. Jis sakė, kad pagrindinėje talpykloje buvo daugiau nei 5000 tonų degalų, žala siekia 8 mln. JAV dolerių.
Arbilio civilinė gynyba pranešė, kad sudegė keturios degalų talpyklos ir trys gaisrinės mašinos. Gubernatorius pridūrė, jog „kol kas nežinome, kas sukėlė“ gaisrą, bet tai galėjo nutikti dėl elektros trumpojo jungimo. Be to, objektas neatitiko jokių civilinės gynybos agentūros nustatytų saugumo standartų, sakė pareigūnai.
Irakas išgyvena svilinančius karščius, pastarosiomis savaitėmis šalyje kilo daug gaisrų, paveikusių prekybos centrus, sandėlius ir ligonines. Irakas yra vienas didžiausių naftos gamintojų pasaulyje, žalios naftos pardavimas sudaro 90 proc. biudžeto pajamų. Tačiau eksportas iš Kurdistano sustabdytas jau daugiau nei metus dėl teisinių ir techninių problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.