Latvijos vyriausybė nominavo V. Dombrovskį kandidatu į EK narius

Latvijos vyriausybė antradienį patvirtino kandidatą į būsimąją Europos Komisiją (EK) – juo dar kartą tapo dabartinis EK vykdomasis pirmininko pavaduotojas Valdis Dombrovskis (Naujoji vienybė), pranešė nacionalinis transliuotojas lsm.lv.

V.Dombrovskis.<br>Žygimantas Gedvila/ELTA nuotr.
V.Dombrovskis.<br>Žygimantas Gedvila/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-12 12:00

Jo kandidatūrai pirmadienį pritarė koalicinės partijos.

V. Dombrovskis jau yra aukščiausio rango Latvijos pareigūnas Briuselyje – jis yra už tarptautinę prekybą atsakingas EK narys, taip pat yra EK pirmininko pavaduotojas, atsakingas už ES ekonomiką.

Vyriausybės posėdyje kreipdamasis į ministrus V. Dombrovskis sakė, kad ES šiuo metu susiduria su labai rimtais iššūkiais tiek dėl bloko saugumo, tiek dėl Europos ekonomikos konkurencingumo ir augimo: „ES daugiametis biudžetas po 2027 metų bus labai svarbus. Laiko atsikvėpti nebus, naujajai EK teks iš karto spręsti labai rimtus klausimus labai sudėtingoje tarptautinėje geopolitinėje ir saugumo situacijoje.“

V. Dombrovskis sakė, kad, kaip ir pastaruosius 10 metų, yra pasirengęs glaudžiai bendradarbiauti su Latvijos vyriausybe ir institucijomis.

Remiantis preliminariais Centrinės rinkimų komisijos rezultatais, V. Dombrovskis per praėjusius Europos Parlamento rinkimus Latvijoje gavo daugiausia palaikymo. Jo sąrašas „Naujoji vienybė“ gavo daugiausia balsų – 25,07 proc. Iš šio sąrašo į EP buvo išrinkti du europarlamentarai – V. Dombrovskis ir dabartinė EP narė Sandra Kalnietė.

EK narių kadencija trunka penkerius metus. Dabartinė EK dirbs iki 2024 metų spalio 31 dienos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.