Konfliktas klube dėl merginos baigėsi tragiškai: britas, peiliu nužudęs du jaunus vyrus sulaukė bausmės

2024 m. birželio 5 d. 11:37
Lrytas.lt
19-metis britas antradienį buvo įkalintas 28 metams už dviejų jaunų vyrų nužudymą prie Halifakso naktinio klubo, kur kilo konfliktas dėl merginos.
Daugiau nuotraukų (1)
Rashane'as Douglasas iš Hadsfildo praėjusių metų spalio 1 d. prie „Maggie's“ klubo Commercial gatvėje peiliu subadė 21 metų Joshua Clarke'ą ir 19 metų Haidarą Shahą.
Per išpuolį, kuris įvyko po ankstesnio ginčo dėl moters, R.Douglasas taip pat peiliu sužalojo 18 metų Brandoną Coupe'ą.
Jis buvo pripažintas nekaltu dėl pasikėsinimo nužudyti B.Coupe'ą, tačiau buvo pripažintas kaltu dėl tyčinio sužalojimo ir nuteistas šešeriems metams.
Douglasui taip pat skirta 18 mėnesių už peilio laikymą, siekiant sunkiai sužaloti žmogų.
Visos šios bausmės bus vykdomos kartu.
Teisėja Rose teisme sakė: „Šis atvejis rodo, kokių tragiškų pasekmių gali turėti peilio nešiojimasis viešoje vietoje.“
„Jei nešiojatės peilį, didesnė tikimybė, kad jį išsitrauksite, – roliau kalbėjo ji, – jei išsitrauksite, didesnė tikimybė, kad jį panaudosite; jei panaudosite, didesnė tikimybė, kad ką nors sužalosite arba nužudysite.“
Per teismo posėdį teismas išgirdo, kaip R.Douglasas per kelias sekundes peiliu sužalojo tris vyrus.
Prokuratūra teigė, kad 19-metis supyko, jog moteris, su kuria jis tikėjosi susitikti naktiniame klube, jau buvo su H.Shahu.
Teigiama, kad R.Douglasas sukonfliktavo su nukentėjusiaisiais, o moteriai išėjus namo kilo muštynės.
Per Vakarų Jorkšyro policiją perduotame pareiškime H.Shaho motina Marium Shah sakė, kad jos sūnus „buvo pats gražiausias žmogus viduje ir išorėje“.
Paauglio vyresnysis brolis Shahzerbas Shahas pridūrė: „Kai pamatai paskutinį atodūsį žmogaus, su kuriuo tave sieja tas pats kraujas, su kuriuo užaugai ir su kuriuo dalijiesi laimingais prisiminimais, tai paveikia tave labiau, nei žmonės supranta.“
„Žmogus, kuris nenusipelno būti įvardytas, buvo toks bailus, kad panaudojo peilį, paskui bandė tai pateisinti, paslėpti ir manyti, kad yra nekaltas, man tiesiog nesuvokiamas, pridūrė jis. – Žiūriu į skausmą motinos akyse. Matau, kokią įtaką Haidaro mirtis padarė jai, mano seseriai, broliams ir dukterėčiai.“
Kito žuvusiojo – J.Clarke'o motina Rachel Clarke sakė:
„Jis buvo ne tik mano sūnus, bet ir geriausias draugas. Mes kartu juokdavomės ir juokaudavome, jo greitas ir protingas humoro jausmas, gyvenimas su Joshua buvo toks linksmas.
Dabar mano gyvenimas toks tuščias ir tamsus. Mano naujoji norma – bandyti susigaudyti, kaip gyventi be Joshua, kai jo gyvenimas buvo žiauriai ir be reikalo atimtas žiauraus žudiko veiksmais.
Žiaurūs vieno žmogaus veiksmai ne tik atėmė mano mylimą sūnų, bet ir sugriovė mano savimonę. Praradau savo, kaip motinos, tapatybę.“
Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.