Vokietijoje – tamsi mįslė: sraigtasparnis, gausios policijos pajėgos ir visuomenė ieško dingusios 9 metų ukrainietės

Virš centrinės Saksonijos dalies Vokietijoje skraido sraigtasparnis, daugybė policijos pareigūnų patruliuoja aplink 24 tūkst. gyventojų turintį Döbelno miestą – visi ieško 9 metų ukrainietės Valerijos, kuri dingo be žinios ankstyvą primadienį eidama į mokyklą.

Vokietijos Saksonijos regione dingo 9 metų ukrainietė mergaitė.<br>Vokietijos policijos/Imago-images/Scanpix nuotr.
Vokietijos Saksonijos regione dingo 9 metų ukrainietė mergaitė.<br>Vokietijos policijos/Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2024, 10:48 AM

Saksonijoje su motina gyvenanti mergaitė iš namų išėjo apie 6 val. 50 min. Paprastai ji važiuoja autobusu (C linija) į mokyklą Bayerische gatvėje, rašo Vokietijos leidinys „Bild“.

Tačiau į klasę ji neatvyko. „Šiuo metu nežinoma, ar ji pirmadienį buvo autobuse, – pirmadienį vakare „Bild“ sakė policijos atstovė spaudai Jana Ulbricht, – tačiau atlikus tyrimus paaiškėjo, kad vaikas neatvyko į mokyklą.“

Šiuo metu neaišku, kodėl mokykla nesukėlė pavojaus signalo. Aišku tik tai, kad dėl to, jog Valerija po pietų negrįžo namo, jos motina iškvietė policiją.

Policija yra labai susirūpinusi. „Valerija nėra tipiška bėglė, ir, mūsų duomenimis, ji niekada anksčiau nebuvo pabėgusi“, – sakė J.Ulbricht.

Nuo ankstyvo vakaro vaiko ieško policija, sraigtasparnio įgula ir pareigūnai su tarnybiniu šunimi. „Tačiau devynmetė kol kas nerandama“, – tęsė atstovė spaudai.

23 val. 15 min. policija paskelbė viešą Valerijos paiešką ir prašo vietos gyventojų pagalbos ją surasti:

„Kas žino, kur gali būti mergaitė? Kas matė Valeriją nuo pirmadienio 6.50 val. ryto? Kas žino, ar ji važiavo autobusu į mokyklą ir kas jai nutiko po to?

Dingusi devynerių metų mergaitė yra apie 1,40 m ūgio. Ji turi tamsiai šviesius, vidutinio ilgio plaukus. Paskutinį kartą Valerija buvo pastebėta vilkinti violetinius marškinėlius, juodus džinsus, šviesiai turkio spalvos striukę ir tamsiai mėlynus batus iki kulkšnių. Su savimi ji turi rausvą mokyklinę kuprinę ir kalba laužyta vokiečių kalba“, – rašoma policijos prašyme.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.