Užfiksavo sukrečiantį momentą: Italijoje – paskutinis trijų draugų apsikabinimas prieš juos nubloškiant mirtinam potvyniui

2024 m. birželio 3 d. 12:03
Lrytas.lt
N-18
Šiaurės Rytų Italijoje staiga pakilus Natisonės upės vandens lygiui, netoliese buvęs žmogus užfiksavo itin jautrų ir sukrečiantį momentą – trys draugai nusprendę perbristi upę staiga suprato, kad juos po kelių akimirkų nublokš vandens banga. Tuomet draugai sustojo vidury upės ir paskutinį kartą apsikabinę laukė savo tragiškos lemties.
Daugiau nuotraukų (1)
Širdį veriančiame vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „X“, matyti, kaip 20-metė Patrizia Cormos, jos 23 metų draugė Bianca Doros ir jos 25 metų vaikinas Cristianas Molnaras stovi iki šlaunų įbridę į šniokščiančią upę, tragišką incidentą aprašo „The Daily Mail“.
Paskutinį kartą jie buvo pastebėti gyvi penktadienį, kai ėjo pasivaikščioti Natisonės upe, Udinėje, Friulio regione.
Tačiau po kelias dienas trukusio smarkaus lietaus vanduo pakilo iki pavojingo lygio ir grupė įstrigo mažytėje žvirgždėtoje saloje upės viduryje, laikydamiesi vienas kito ir bandydami išvengti nunešimo.
Udinės provincijos ugniagesių vadas Giorgio Basile „The Telegraph“ pasakojo, kad desperatiškai bandydamas išgelbėti grupę jis metė jiems virvę. Tačiau jie jos nepasiekė ir juos tragiškai „prarijo potvynio vandenys“, o jis stebėjo, kaip jie „dingo“.
Sekmadienį už 1 km nuo tos vietos buvo rasti du kūnai, kaip manoma, merginų P.Cormos ir B.Doros. Tuo tarpu C.Molnaro paieškos vis dar tęsiamos, o ugniagesiai prisiekia: „Mes nesustosime, kol nerasime trečiojo dingusio asmens.“
Penktadienį 13.35 val. viena iš moterų paskambino į policiją ir greitai atvyko ugniagesiai.
Ugniagesys nuo netoliese esančio tilto liepė jiems laikytis kartu, ir jie susiėmė vieni už kitų, kad išlaikytų stabilumą.
Vienas ugniagesys išsigandusiems draugams šuktelėjo: „Laikykitės kartu, susikaupkite, apkabinkite viena kitą!“.
Tačiau vėliau girdima, kaip išsigandęs jis sako: „O ne, o, mano Dieve“.
Tragiška tai, kad jie nesugebėjo įsikibti į jiems mestą virvę ir buvo nublokšti į vandenį stebint išsigandusioms gelbėjimo tarnyboms.
Draugai atvažiavo į Premariako paplūdimį netoli Udinės ir nuėjo prie upės. B.Doros buvo iš Rumunijos ir kartu su savo draugu, kuris taip pat yra rumunas, viešėjo pas šeimą Italijoje, kai įvyko tragedija.
P.Cormos, kuri studijavo Udinės vaizduojamųjų menų akademijoje, baigusi egzaminą paklausė motinos, ar galėtų vykti į kelionę.
Italijos laikraštis „Corriere della Sera“ citavo jos žodžius, kad ji paprašė dukters „nevažiuoti, nes ji buvo pavargusi“.
Tačiau ji atsakė, kad jie su draugais „tiesiog ketina šiek tiek pabūti ir padaryti keletą nuotraukų“.
„Nagi, mama, nepyk“, – sakė ji.
Nuo penktadienio gelbėtojai, ieškodami upės, naudojo dronus, valtis ir narus.
Buvo rasta vienos iš moterų rankinė, kurioje buvo mobilusis telefonas, kuriuo jos paskambino skubios pagalbos numeriu.
Vietos meras Michele De Sabata pareiškė užuojautą dėl trijų jaunų draugų, įstrigusių „nenuspėjamoje situacijoje“.
Jis sakė, kad vietos gyventojai per gerai žino, kaip upė gali „greitai pasikeisti“, o „trys vaikai atvyko, kai buvo saulėta, jie negalėjo žinoti, kas nutiks“.
„Tai truko tik kelias minutes“, – sakė jis.
Pastarosiomis savaitėmis dėl audrų ir gausių kritulių daugelis šiaurės Italijos dalių atsidūrė po vandeniu. Gelbėjimo tarnybos, gelbėdamos žmones iš namų, naudojo valtis, o daug automobilių liko apsemti keliuose.
Veneto regiono gubernatorius apibūdino orus kaip „vandens bombą“.
Turistų pamėgtas Milano miestas liko užlietas, kai dvi upės išsiveržė iš krantų ir smarkiai sutrikdė kelionių paslaugas.
ItalijaUpėpotvynis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.