Siaubingas incidentas Lenkijos kalnuose: turistas iš Lietuvos krito iš 90 metrų aukščio

2024 m. birželio 3 d. 16:32
Lrytas.lt
Pirmadienį Lenkijos Tatrų kalnuose, netoli Zakopanės iš 90 metrų aukščio nukrito ir smarkiai susižalojo turistas iš Lietuvos, pranešė Lenkijos naujienų agnetūra PAP.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmadienį auštant Tatrų savanorių paieškos ir gelbėjimo tarnybos (TOPR) gelbėtojai sraigtasparniu į Zakopanės ligoninę nugabeno turistą iš Lietuvos, kuris nukrito nuo Świnicos iš maždaug 90 m aukščio ir patyrė sumušimų. Gelbėjimo operacija truko iki pat nakties, kadangi nelaimė įvyko sekmadienį jau sutemus, PAP sakė budintis TOPR gelbėtojas.
„Sekmadienio vakarą gavome kalnų gelbėtojų iš Slovakijos pranešimą apie grupę lietuvių, kuriems reikia pagalbos. Turistai vyko į Świnicą be tinkamos įrangos, o viršūnės vietovėse vis dar yra suledėjusio sniego lopų. Vienas iš turistų paslydo ir nukrito apie 90 m Dolinka pod Kolem kryptimi, patyrė krūtinės traumą ir bendrus sumušimus“, – komentavo TOPR gelbėtojas.
Į pagalbą nukentėjusiam vyrui iš Penkių Lenkijos ežerų slėnio išvyko grupė gelbėtojų, kurie suteikė jam pirmąją pagalbą. Lietuvis turistas ant neštuvų buvo nuneštas į saugią vietą, iš kur auštant sraigtasparniu buvo paimtas ir nugabentas į ligoninę.
Kaip paaiškino TOPR gelbėtojas, lietuvis neturėjo tinkamos aukštikalnių turizmui skirtos įrangos. Keliaujant viršukalnėse, kur daugelyje vietų vis dar yra užšalusio sniego lopinėlių, reikia turėti tinkamą įrangą, pavyzdžiui, vėžimėlius, ledo kirvį ir šalmą.
Operacijoje dalyvavo keturiolika gelbėtojų ir sraigtasparnio įgula.
Parengta pagal PAP inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.