Nevykęs juokelis kainavo karjerą: JK ambasadorius pašalintas iš darbo po to, kai nukreipė automatą į kolegą

Jungtinės Karalystės ambasadorius Meksikoje buvo nušalintas nuo pareigų po to, kai internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame jis nukreipė į ambasados darbuotoją automatinį šautuvą, praneša „Sky News“.

Jungtinės Karalystės ambasadorius Meksikoje nukreipė automatinį ginklą į darbuotoją.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Jungtinės Karalystės ambasadorius Meksikoje nukreipė automatinį ginklą į darbuotoją.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2024, 10:06 AM

Vaizdo įraše, pasidalytame socialiniame tinkle X, matyti, kaip Jonas Benjaminas nukreipia šaunamąjį ginklą į asmenį, kurio veidas buvo užtušuotas.

„Kasdien Meksikoje vykstant narkotikų prekeivių vykdomoms žudynėms, jis drįsta juokauti“, – rašoma prie įrašo pridėtame pranešime.

Penktadienį laikraštis „The Financial Times“ pranešė, kad ambasadorius buvo nušalintas nuo pareigų po incidento, kuris, kaip pranešama, įvyko per oficialią kelionę į Durango ir Sinaloa valstijas balandžio mėn.

Abiejose valstijose yra daug narkotikų kartelių.

Meksikoje karteliai jau seniai smurtauja – per metus čia įvykdoma apie 30 tūkst. žmogžudysčių.

„Žinome apie šį incidentą ir ėmėmės atitinkamų veiksmų“, – sakė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

„Kai kyla vidaus problemų, FCDO (Užsienio reikalų, Sandraugos ir plėtros biuras) taiko patikimus žmogiškųjų išteklių procesus joms spręsti“, – pridūrė jis.

J.Benjamino „LinkedIn“ puslapyje nurodyta, kad jo kaip ambasadoriaus kadencija baigėsi gegužę, o Jungtinės Karalystės vyriausybės interneto svetainėje paskelbtoje biografijoje pažymėta, kad jis „2021–2024 m. buvo Jungtinės Karalystės ambasadorius Meksikoje“.

JK užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje nurodoma, kad J.Benjaminas „pradėjo dirbti diplomatinėje tarnyboje 1986 m., o per savo karjerą anksčiau atstovavo Jungtinės Karalystės vyriausybei Čilėje, Ganoje, Turkijoje, Indonezijoje ir Jungtinėse Valstijose“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.