Hanojuje per didelį gaisrą gyvenamajame name žuvo 14 žmonių

Penktadienį Hanojaus centre daugiabučių komplekse įsiplieskus gaisrui žuvo 14 žmonių, dar trys buvo sužeisti, pranešė policija.

Gaisras Hanojuje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Gaisras Hanojuje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 10:47 AM, atnaujinta May 24, 2024, 10:50 AM

Dūmai ir nuodingos dujos sklido iš pastato tankiai apgyventame Vietnamo sostinės rajone, kuriame yra ir keli universitetai. Gaisras kilo apie 12.30 val. vietos (ketvirtadienį, 19.30 val. Lietuvos) laiku. Gelbėtojai išlaužė išorinių vartų spyną ir išdaužė langą, kad patektų į vidų, ir išgelbėjo septynis pastate įstrigusius žmones. Kaimynai pranešė girdėję sprogimus „it petardų“ bei šiame ir gretimuose pastatuose gyvenančių žmonių riksmus.

„Gaisras išplito ir kiemo teritorijoje sunaikino daug motociklų, elektrinių ir paprastų dviračių, – sakoma Hanojaus policijos pranešime. – 1.26 val. gaisras buvo visiškai užgesintas. Gelbėjimo pajėgos aptiko 14 žuvusiųjų“. Trims išgyvenusiesiems buvo suteikta skubi pagalba ligoninėje.

Įgriuvo gofruotas metalinis stogas, iš pastato liko apanglėję žiojintys griuvėsiai, kuriuose mėtėsi pajuodę daiktai ir dviračių dalys.

Dvidešimt keturi žmonės buvo oficialiai įregistruoti kaip gyvenantys komplekse. Pastatą sudarė du sujungti dviejų ir trijų aukštų blokai palei dviejų metrų pločio alėją, 12 kambarių buvo nuomojami. Pranešta, kad kieme buvo parduodami ir taisomi elektriniai dviračiai.

Pareigūnai vis dar tiria gaisro priežastis.

Pernai rugsėjį komunistinėje šalyje kilus didžiausiam per pastaruosius du dešimtmečius gaisrui Hanojaus daugiabutyje žuvo 56 žmonės, iš jų trys vaikai. Pastaraisiais metais šalis patyrė dar kelis mirtinus gaisrus, keli jų įsiplieskė pasilinksminimo vietose. Prieš metus per gaisrą karaokės bare Hošimine žuvo 32 žmonės, 17 buvo sužeisti. Vėliau savininkas buvo areštuotas ir apkaltintas priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimu. Po šio gaisro ministras pirmininkas įsakė patikrinti visas didelės rizikos vietas. Daugelyje miesto gatvių ir pastatų buvo sumontuota priešgaisrinės saugos įranga ir instrukcijos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.