Sumaištis Prancūzijoje: ieškoma pabėgusio kalinio, nužudyti du jį pervežti turėję pareigūnai

Antradienio ryte Prancūzijoje buvo užpultas kalinį vežęs konvojus. Pasalos metu žuvo mažiausiai du policijos pareigūnai, o transportuotas kalinys pabėgo kartu su užpuolikais.

 Išpuolis Prancūzijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Išpuolis Prancūzijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2024, 3:53 PM, atnaujinta May 14, 2024, 4:49 PM

BBC praneša, kad pasala, kurią įvykdė keli asmenys, įvyko greitkelyje netoli Ruano, Normandijoje. Nepatvirtintais Prancūzijos žiniasklaidos pranešimais, kuriuos cituoja BBC, sulaikytasis ir užpuolikai pabėgo automobiliu, kuris vėliau buvo rastas sudegęs netoliese.

Naujienų agentūra AFP praneša, kad išpuolį įvykdė keli asmenys, kurie dviem automobiliais privažiavo prie kalinių kolonos.

BBC praneša, kad išpuolio metu žuvo du policijos pareigūnai, trys buvo sužeisti. Tuo tarpu anot Prancūzijos policijos, pasalos metu buvo sužeistas vienas iš užpuolikų.

Prancūzijos teisingumo ministras Ericas Dupond-Morettis teigia, kad per perkėlimą iš teismo rūmų į kalėjimą Ruane pabėgo vyras, o jo bendrininkai „nedvejodami šaudė į kalėjimo pareigūnus iš sunkiųjų ginklų“.

Anot Paryžiaus prokurorės Laure Beccuau, pabėgęs kalinys yra 30-ties metų Mohamedas Amra – jis buvo „atidžiai stebimas kalinys“, praneša BBC.

Ji aiškino, kad praėjusią savaitę jis buvo nuteistas už apiplėšimą, jam pateikti kaltinimai dėl pagrobimo, kuris sukėlė žmogaus mirtį.

Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“, kurį cituoja BBC, rašo, kad jis turi pravardę „La Mouche“ – Musė – ir yra kelis kartus teistas už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, ir pasikėsinimą nužudyti.

Po išpuolio į pabėgusio kalinio ir užpuoliko paiešką mobilizuota šimtai policijos pareigūnų.

„Šiems nusikaltėliams surasti naudojamos visos priemonės. Mano nurodymu mobilizuoti keli šimtai policijos pareigūnų ir žandarų“, – socialiniame tinkle „X“ rašė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Žeraldas Darmaninas.

Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas teigė, kad šį rytą įvykdytas išpuolis yra „šokas mums visiems“.

„Tauta yra kartu su šeimomis, sužeistaisiais ir jų kolegomis“, – socialiniame tinkle „X“ rašė E. Macronas. – Daroma viskas, kad būtų surasti šio nusikaltimo vykdytojai, kad Prancūzijos žmonių vardu būtų įvykdytas teisingumas.“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.