V. Putino manevrai: S. Šoigu palieka gynybos ministro postą

2024 m. gegužės 12 d. 21:47
Lrytas.lt
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė gynybos ministru vietoj Sergejaus Šoigu paskirti Andrejų Belousovą.
Daugiau nuotraukų (2)
Nuo 2020-ųjų A.Belousovas buvo premjero Michailo Mišustino pirmasis pavaduotojas. Jis ir anksčiau yra dirbęs Rusijos vyriausybėje: 2012–2013 m. vadovavo Ekonominės plėtros ministerijai, o 2013–2020 m. buvo prezidento padėjėjas ekonomikos klausimais.
Kaip pirmasis ministro pirmininko pavaduotojas, A.Belousovas prižiūrėjo pagrindines socialinės ir ekonominės plėtros kryptis, vieningos finansų, kredito ir pinigų politikos įgyvendinimą, valstybinį finansų rinkų reguliavimą, draudimo ir audito veiklą, transporto sektorių, infrastruktūros projektus, nacionalinių projektų įgyvendinimą, užsienio investicijas.
65-erių A.Belousovas pagal išsilavinimą yra ekonomistas, armijoje netarnavo.
S.Šoigu, Gynybos ministerijai vadovavęs nuo 2012-ųjų lapkričio, gaus naujas pareigas: V.Putinas jį siūlo skirti Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriumi vietoj Nikolajaus Patruševo.
V.Putino dekrete sakoma, kad N.Patruševas „atleistas iš Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pareigų dėl jo perkėlimo į kitą darbą“.
Kremliaus spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas teigė, kad artimiausiomis dienomis bus paskelbta apie naujas N.Patruševo pareigas. Saugumo Tarybos vadovu jis buvo net nuo 2008 m.
Komentuodamas, kodėl vadovauti Gynybos ministerijai skiriamas su ginkluotosiomis pajėgiomis visiškai neususijęs žmogus, D.Peskovas aiškino, jog labai svarbu jėgos struktūrų bloko ekonomiką integruoti į bendrą Rusijos ekonomiką. 
Kremliaus atstovas spaudai pridūrė, kad Gynybos ministerija, vadovaujama civilio, bus atvira naujovėms ir pažangioms idėjoms: „Dabar nesvarbu, ar naujasis ministras turės karinį laipsnį“.
Pasak D.Peskovo, Valerijus Gerasimovas lieka Generalinio štabo viršininku. 
Pareigas išsaugos Vidaus reikalų ministerijos vadovas Vladimiras Kolokolcevas, Ekstremalių situacijų ministerijos vadovas Aleksandras Kurenkovas, Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, teisingumo ministras Aleksandras Čiučenka.
Savo postuose taip pat lieka Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) vadovas Sergejus Naryškinas, Federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktorius Aleksandras Bortnikovas, Rusijos gvardijos vadas Viktoras Zolotovas, Federalinės apsaugos tarnybos vadovas Dmitrijus Kochnevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.