Kariuomenei užpuolus kaimą Mianmare žuvo 32 civiliai

Kariuomenei užpuolus kaimą Mianmaro šiaurės vakaruose, liudininkų ir vietos žiniasklaidos duomenimis, šeštadienį žuvo 32 civiliai. Dauguma jų buvo nušauti dviejuose budistų vienuolynuose Letutavo kaime Sagaingo regione, kur pabėgo slėpdamiesi nuo karių.

 Kariuomenei užpuolus kaimą Mianmare žuvo 32 civiliai.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Kariuomenei užpuolus kaimą Mianmare žuvo 32 civiliai.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2024, 7:58 PM

„Jie netikėtai anksti ryte užpuolė kaimą. Jie šaudė į žmones, kurie pabėgo į vienuolyną“, – agentūrai dpa sakė vietos gynybinių pajėgų, kurios priešinasi chuntai, atstovas. Viename vienuolyne rasti 24 kūnai, kitame – šeši, dar du – gatvėje. Kai kurie žuvusieji, anot liudininkų, nušauti į galvą.

Jau ketvirtadienį kariai iš oro atakavo vienuolyną Magvės regione šalies centrinėje dalyje. 16 žmonių žuvo ir 50 buvo sužeista, kai pajėgos virš vienuolyno Save kaime numetė bombą. Čia tuo metu vyko susirinkimas.

Generolai Mianmare nuo savo pučo 2021 m. vasarį valdo šalį geležine ranka ir slopina bet kokį pasipriešinimą. Vis rengiami ir smūgiai iš oro.

Sagaingo regionas laikomas pasipriešinimo bastionu ir todėl į jį ne kartą taikytasi. Nepriklausomos tyrimų grupės „Data For Myanmar“ duomenimis, kariai ir jų sąjungininkai kovotojai nuo pučo 2021-aisiais iki šių metų balandžio pabaigos visoje šalyje sudegino 88 375 gyvenamuosius namus, beveik 60 000 jų – Sagainge.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.