Prisaikdintas naujasis Škotijos premjeras

Nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos siekiančios Škotijos nacionalinės partijos (SNP) pirmininkas Johnas Swinney‘is trečiadienį per ceremoniją Edinburge davė priesaiką. Antradienį jį premjeru išrinko regiono parlamentas.

Prisaikdintas naujasis Škotijos premjeras.<br>EPA/ELTA nuotr.
Prisaikdintas naujasis Škotijos premjeras.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 3:13 PM

60-metis politikas perskaitė kelis priesaikos pareiškimus, įskaitant ištikimybės karaliui Karoliui III. Jam suteikti oficialūs Pirmojo ministro (First Minister) ir Škotijos antspaudo saugotojo (Keeper of the Scottish Seal) titulai.

J. Swinney’is yra septintasis Škotijos vyriausybės vadovas nuo regiono parlamento įkūrimo prieš 25 metus. Prisaikdinimo ceremonijoje dalyvavo ir jo žmona Elizabeth bei 13-metis sūnus Matthew‘as.

Buvęs vicepremjeras pareigas perėmė iš Humzos Yousafo, kuris atsistatydino nutraukęs bendradarbiavimą vyriausybėje su žaliaisiais. Kad galėtų vadovauti, ir J. Swinney‘iui taip pat reikia kitų partijų paramos. Manoma, kad jį pirmiausiai parems žalieji.

Dar trečiadienį naujasis premjeras paskirs savo kabinetą. Nekantriai laukiama, koks vaidmuo bus skirtas buvusiai finansų ministrei Kate Forbes. Ji kartu su J. Swinney’iu buvo laikoma realia kandidate vadovauti vyriausybei, tačiau kandidatuoti atsisakė. Anot žiniasklaidos, J. Swinney’is jai už tai pažadėjo svarbų postą vyriausybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.