R. T. Erdoganas kritikuoja Vakarų poziciją Gazos kare

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas per kolegos iš Vokietijos Franko Walterio Steinmeierio vizitą Ankaroje apkaltino Vakarus užmerkiant akis prieš civilių gyventojų Gazos Ruože kančias. Gaza sulyginta su žeme – „mūsų vokiečių draugai turi matyti šią tragišką situaciją“, sakė jis po pokalbio su svečiu. Visas pasaulis, anot R. T. Erdogano, yra Izraelio pusėje.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 10:34 PM

Turkijos vadovas, be to, dar kartą griežtai sukritikavo Izraelio premjerą Benyaminą Netanyahu ir vėl apkaltino jį keliant grėsmę visiems Artimiesiems Rytams, kad užsitikrintų savo politinį išlikimą. Tačiau jis taip pat pabrėžė, kad Turkija deda pastangas dėl izraeliečių įkaitų paleidimo.

Vokietijos ir Turkijos pozicijos Gazos kare labai skiriasi. Berlyną erzina R. T. Erdogano požiūris į islamistinį „Hamas“ judėjimą, kuris spalio 7 d. surengė žudynes Izraelyje, tačiau kurį Turkijos vadovas vadina išsivadavimo organizacija. R. T. Erdoganas palaiko glaudžius ryšius su „Hamas“. Savaitgalį jis susitiko su grupuotės vadovu užsienyje Ismailu Haniyeh.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.