Taivaną supurtė dešimtys stiprių pakartotinių požeminių smūgių

Taivaną naktį ir antradienį supurtė dešimtys žemės drebėjimų, siūbavo pastatai, vyriausybė pranešė, kad tai pakartotiniai smūgiai po stipraus mirtino žemės drebėjimo, smogusio salai prieš daugiau nei dvi savaites.

Taivano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Taivano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 8:50 AM

Stipriausias, JAV geologijos tarnybos vertinimu, 6,1 balo drebėjimas supurtė apie 2.30 val. vietos (18.30 val. Grinvičo) laiku, po kelių minučių įvyko 6 balų drebėjimas. Taipėjaus centrinė orų administracija juos įvertino atitinkamai 6 ir 6,3 balo.

Pasak pareigūnų, kol kas apie aukas nepranešta, tačiau dėl nenutrūkstamo purtymo naktis buvo nerami net ir sostinėje Taipėjuje, esančiame maždaug už 150 kilometrų į šiaurę nuo epicentro, braškėjo siūbuojančių namų sienos ir stiklo plokštės.

Apie 8 val. ryto žmonėms važiuojant į darbą sostinę supurtė 5,8 balo drebėjimas.

Drebėjimai ėmė purtyti Taivaną pirmadienį apie 17 val. vietos laiku, jų epicentras buvo Hualiene rytinėje Taivano pakrantėje. Šis kalnuotas regionas buvo balandžio 3 d. smogusio 7,4 balo stiprumo žemės drebėjimo, „stipriausio per 25 metus“, kaip pranešė Taivanas, epicentras. Drebėjimas sukėlė kelius užblokavusias nuošliaužas, smarkiai apgriovė pastatus aplink pagrindinį Hualieno miestą. Žuvo mažiausiai 17 žmonių, paskutinis kūnas buvo rastas karjere balandžio 13 dieną.

Naujienų agentūros AFP gautoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kad po drebėjimų Hualieno mieste anksčiau apgadintas viešbučio pastatas antradienį pasviro. Girdėti, kaip ugniagesys ragina gretimų pastatų gyventojus išeiti ir evakuotis. Hualieno apygardos valdžia paskelbė, kad dėl tebesitęsiančių požeminių smūgių mokyklos ir biurai antradienį bus uždaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.