Tūkstančiai izraeliečių dalyvavo proteste prieš B. Netanyahu

Tūkstančiai žmonių Izraelyje vėl išėjo į gatves, reikalaudami susitarimo dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų paleidimo ir protestuodami prieš vyriausybę.

Deginamas B. Netanyahu portretas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Deginamas B. Netanyahu portretas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 9:11 AM

Per masinį mitingą šeštadienio vakarą Tel Avive jie reikalavo nedelsiant išlaisvinti visus iš Izraelio į palestiniečių teritoriją išvežtus įkaitus bei surengti naujus rinkimus. „Tas, kas paliko juos likimo valiai, turi grąžinti juos namo“, – skandavo minia, turėdama omenyje ministrą pirmininką Benyaminą Netanyahu, kurį daugelis izraeliečių dėl spalio 7 d. „Hamas“ surengtų žudynių kaltina kolosaliomis klaidomis. Įkaitų artimieji, be to, kaltina premjerą ir jo vyriausybę nerodant rimto intereso pasiekti susitarimą su islamistiniu „Hamas“ judėjimu.

Izraelis ir „Hamas“ daug mėnesių netiesiogiai derasi dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo. Persilaužimo derybose šiuo metu nematyti.

Anot Izraelio žiniasklaidos, Tel Avive ir Haifoje šeštadienio vakarą protestavo tūkstančiai žmonių, o Berševos mieste – šimtai. Per tūkstantis protestuotojų, anot pranešimų, taip pat susirinko Cezarėjoje netoli B. Netanyhu privačios vilos. Mitingai vyko ir kituose Izraelio miestuose.

Izraelis prieš kelias savaites dar manė, kad iš maždaug 130 Gazos Ruože esančių įkaitų beveik 100 dar yra gyvi. Tačiau dabar baiminamasi, kad gerokai daugiau jų gali būti negyvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.