Rusijoje sudužo „Tu-22M3“ tipo bombonešis: Ukrainos pajėgos tokį numušė pirmą kartą

Penktadienio rytą Pietų Rusijos Stavropolio srityje sudužo strateginis bombonešis „TU-22M3“, pranešė naujienų agentūros „Intefax“ ir TASS, remdamosi Rusijos gynybos ministerija.

Rusijoje sudužo bombonešis Tu-22M3.<br>lrytas.lt koliažas.
Rusijoje sudužo bombonešis Tu-22M3.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 9:12 AM, atnaujinta Apr 19, 2024, 11:14 AM

Ministerijos duomenimis, keturi orlaivio pilotai katapultavosi. Trys jų išgelbėti, ketvirtojo paieška tęsiama.

„Grįždamas iš kovinės operacijos į savo bazę Stavropolio srityje sudužo Rusijos oro ir kosmoso pajėgų lėktuvas „TU-22M3“. Pilotai katapultavosi“, – sakoma ministerijos pranešime.

Incidentas įvyko Krasnogvardijos rajone, rašo „RIA Novosti“, remdamasi valdžios institucijų informacija.

„Lėktuvas nukrito lauke“, – pažymima pranešime. Preliminariais duomenimis, aukų ir sugriovimų nėra. Oficialiais duomenimis, nukritusio lėktuvo pilotai rasti gyvi ir nugabenti į ligoninę.

Internete buvo pranešta, kad „TU-22M3“ – tolimojo nuotolio viršgarsines raketas nešantis bombonešis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Stefanas taip pat pasidalijo mintimis, apie sudužusį priešo bombonešį.

„Tu-22M3“ sudužo, kuriuo okupantai bombardavo Ukrainą. Malonu, kad nuo šių išsigimėlių-pilotų, kurie, deja, išgyveno, rankų žuvo šimtai, o gal net tūkstančiai ukrainiečių“, – sakė karys.

Tada Rusijos gynybos ministerija pripažino apie „TU-22M3“ nukritimą. Jų teigimu, lėktuvas sudužo po to, kai baigė kovinę užduotį ir grįžo į gimtąjį aerodromą. Preliminari bombonešio katastrofos priežastis buvo „techninis gedimas“.

Gynybos ministerija patikino, kad lėktuve nebuvo amunicijos, lėktuvas nukrito negyvenamoje vietovėje, o ant žemės nebuvo jokių sugriovimų.

Ukraina pareiškė numušusi Rusijos tolimojo nuotolio strateginį bombonešį

Penktadienį Ukraina pranešė pirmą kartą nuo Rusijos invazijos pradžios numušusi Rusijos tolimojo nuotolio bombonešį, naudotą sparnuotosiomis raketomis pulti miestus visoje karo niokojamoje šalyje.

„Pirmą kartą oro pajėgų priešlėktuvinių raketų daliniai, bendradarbiaudami su Ukrainos gynybos žvalgyba, sunaikino tolimojo nuotolio strateginį bombonešį Tu-22M3“, – sakoma Ukrainos kariuomenės pranešime socialinėje žiniasklaidoje.

Rusija penktadienį pranešė, kad bombonešis nukrito pietinėje Stavropolio srityje grįždamas į bazės aerodromą po kovinės misijos, pilotai katapultavo. Stavropolio gubernatorius Vladimiras Vladimirovas „Telegram“ kanale teigė, kad žuvo vienas iš keturių įgulos narių, dar du buvo nuvežti į vietos medicinos centrą.

„Labai apgailestauju, kad trečiasis įgulos narys žuvo. Ketvirtojo piloto paieškos tęsiamos“, – sakė V. Vladimirovas.

Stavropolis yra Rusijos Šiaurės Kaukazo regionas, esantis į rytus nuo aneksuoto Krymo pusiasalio, ne kartą atakuoto per daugiau nei dvejus metus trunkantį karą.

Pasak gubernatoriaus, lėktuvas nukrito srities Krasnogvardeisko rajone, maždaug už 400 kilometrų nuo rytinio Krymo pakraščio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.