Lenkijos pasienyje – išskirtinė operacija: gelbėjo miške pagimdžiusią moterį ir kūdikį

Lenkijos pasienio apsaugos pareigūnai ir kariai išgelbėjo Baltarusijos miške, šalia Lenkijos sienos pagimdžiusią moterį iš Etiopijos ir jos naujagimę. „Saugumas neatmeta žmogiškumo“, – komentavo Lenkijos Vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Maciejus Duszczykas.

Lenkijos pasieniečiai ir kariai išgelbėjo miške pagimdžiusią moterį ir jos naujagimę.<br>Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos nuotr.
Lenkijos pasieniečiai ir kariai išgelbėjo miške pagimdžiusią moterį ir jos naujagimę.<br>Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-17 10:35, atnaujinta 2024-04-17 10:36

Balandžio 16 d., antradienį, apie 10.30 val. ryto, Belovežo pasienio užkardos saugomame ruože pareigūnai susidūrė su moterimi, kuriai reikėjo skubios medicininės pagalbos.

Operacijos metu paaiškėjo, kad užsienietė buvo Etiopijos pilietė ir prieš kelias valandas pagimdė. Buvo iškviesta karinė greitoji pagalba, kuri nedelsdama nugabeno moterį ir ką tik gimusią mergaitę į Hainuvkos ligoninę.

„Saugumas, kuris yra absoliutus mūsų prioritetas, neatmeta žmogiškumo. Moteris su naujagimiu Baltarusijos miške netoli mūsų sienos sulaukė akivaizdžios pagalbos. Išgelbėtos dvi gyvybės. Ačiū pasieniečiams už puikiai atliktą akciją!“ – socialinėje žiniasklaidoje komentavo vidaus reikalų ir administracijos viceministras M.Duszczykas.

Nuo 2024 m. pradžios Podlasko pasienio apsaugos skyriaus pareigūnai per 74 incidentus suteikė pagalbą 109 migrantams, neteisėtai kirtusiems Lenkijos ir Baltarusijos sieną.

Paieškos ir gelbėjimo intervencinės grupės, esančios pasienio apsaugos postų Plaskoje, Dubičių Čerkinėje, Belovežo, Narevkos ir Čeremšos tarnybinėje teritorijoje, jau 13 kartų veikė prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Pagalba buvo suteikta 22 užsieniečiams.

Pastaruoju metu neteisėtų bandymų kirsti Lenkijos sieną skaičius vėl išaugo. 2024 m. balandžio mėn. užfiksuotas 3 301 bandymas kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną pažeidžiant įstatymus Pasienio apsaugos saugomame ruože.

Savo ruožtu nuo šių metų sausio mėn. užfiksuota daugiau kaip 6 tūkst. neteisėto Lenkijos ir Baltarusijos sienos kirtimo atvejų. Tai bandė padaryti migrantai iš 28 skirtingų šalių, įskaitant Ganą, Senegalą, Kamerūną ir Mianmarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.