Maskvoje sulaikytas čečėnas buvo mirtinai nukankintas: aiškėja, ką su juo padarė Rusijos pareigūnai

Teroristinio išpuolio Maskvoje dieną buvo sulaikytas Čečėnijos kilęs Aschabas Uspanovas. Po kelių valandų jis mirė policijos komisariate.

 Maskvoje sulaikytas čečėnas buvo mirtinai nukankintas: aiškėja, ką su juo padarė Rusijos pareigūnai.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Maskvoje sulaikytas čečėnas buvo mirtinai nukankintas: aiškėja, ką su juo padarė Rusijos pareigūnai.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Rusijos pareigūnai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusijos pareigūnai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 7:57 AM

Kovo 29 dieną „Adat“ judėjimas, pasisakantis už Čečėnijos valstybės nepriklausomybę, pranešė, kad vyras buvo mirtinai nukankintas, rašo unian.net.

Anot jų, A. Uspanovas laukė autobuso stotelėje, kai jį užpuolė kaukėti žmonės. Jis pradėjo priešintis, nes nesuprato, kas jie tokie.

„Tai buvo teisėsaugos pareigūnai iš Maskvos ir sulaikė jį įtariant bendrininkavimu per teroro aktą. Tardymo metu Rusijos saugumo pajėgos prieš čečėną panaudojo kankinimus, kurių jis negalėjo išgyventi, o konkrečiau, jam buvo sulaužyti šonkauliai, stuburas, ant kūno rastos uždusimo žymės ir išplitusios hematomos“, – rašoma pranešime.

Vyro motina Taisa Uspanova agentūrai sakė, kad sūnus po sulaikymo paskambino žmonai ir patikino, kad saugumo pajėgos „nieko neturi prieš jį“. Vėliau jis paprašė jos ateiti, sakydamas, kad buvo nemandagus policininkui.

Moteris atvyko po dviejų valandų, tačiau skyriuje jai buvo pasakyta, kad jos vyro nebėra. Kai ji pasakė, kad neseniai kalbėjosi su juo telefonu, jai buvo pasakyta: „Kalbėjai, bet dabar tu to nebedarysi“.

A. Uspanovo motina sakė, kad dabar ji „pasikliauja Rusijos Federacijos įstatymais, teisingumu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.