Politinė krizė Bulgarijoje: galimi šešti visuotiniai rinkimus per vos trejus metus

Po to, kai ministro pirmininko pavaduotoja Marija Gabriel atšaukė derybas dėl naujo vyriausybės kabineto sudarymo, Bulgarijai kyla grėsmė, kad teks surengti šeštus visuotinius rinkimus per vos trejus metus.

M. Gabriel.<br>Scanpix.
M. Gabriel.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-24 21:02

44 metų buvusi ES komisarė sekmadienį Sofijoje aiškino sakanti „ne“ vis naujoms sąlygoms, kurias jos partijai nuolat kelia jos koalicijos partneriai.

M.Gabriel paaiškino, kad ji ir jos provakarietiško centro dešiniojo aljanso „Gerb-SDS“ derybų komanda baigia koalicijos kūrimo derybas su savo koalicijos partnere, tokia pat provakarietiška liberalia-konservatyvia PP-DB.

Kadenciją baigianti ministro pirmininko Nikolajaus Denkovo vyriausybė atsistatydino, kaip buvo planuota kovo pradžioje, kad būtų galima ministro pirmininko pareigų rotacija, kaip susitarė vyriausybės partneriai 2023 metais.

M.Gabrieli turėjo tapti vyriausybės vadove, o N. Denkovas – jos pavaduotoju. Tačiau, remiantis žiniasklaidos pranešimais, abi pusės susiginčijo dėl kandidatų į pagrindinius postus

M.Gabriel sakė norinti atsiimti savo kandidatūrą į premjero postą. ES šalyje dabar laukia šeštieji visuotiniai rinkimai per trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.