JAV prokurorai: FTB informatorius melagingų duomenų apie Bidenus gavo iš Rusijos žvalgybos

Federalinio tyrimų biuro (FTB) informatorius, kaltinamas melu apie JAV prezidentą Joe Bideną ir jo sūnų, teigė tyrėjams, kad informaciją apie Hunterį Bideną gavo iš Rusijos žvalgybos bendradarbių, antradienį teismui pateiktame dokumente teigė prokurorai.

JAV prezidentas Joe Bidenas su sūnumi Hunteriu Bidenu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas su sūnumi Hunteriu Bidenu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 9:23 AM

43 metų Aleksandras Smirnovas, turintis dvigubą JAV ir Izraelio pilietybę, praėjusią savaitę buvo suimtas ir apkaltintas tuo, kad sufabrikavo teiginius, esą J. Bideno sūnus reikalavo daugiamilijoninių kyšių iš Ukrainos įmonės „Burisma“, kurios valdyboje tuo metu dirbo, kad apsaugotų ją nuo tyrimo, kai J. Bidenas buvo viceprezidentas.

„Jo skleidžiama dezinformacija neapsiriboja vien 2020 metais. Po susitikimo su Rusijos žvalgybos pareigūnais lapkričio mėnesį jis aktyviai skleidžia naujus melus, galinčius turėti įtakos JAV rinkimams“, – teigė specialusis patarėjas Davidas Weissas ir kiti prokurorai JAV Nevados apygardos teismui pateiktame dokumente.

Jų teigimu, pasekmės dėl A. Smirnovo melagingų kaltinimų apie Bidenus „ir sufabrikuotos informacijos jaučiami iki šiol“.

Šis kaltinamasis aktas pakerta Kongreso respublikonų pastangas surengti apkaltą J. Bidenui, nes jie rėmėsi tariamais A. Smirnovo pateiktais įrodymais, neva Bidenai kolektyviai dalyvavo nusikalstamoje veikloje.

Teiginys, kad H. Bidenas pasinaudojo savo tėvo vardu asmeninei naudai gauti, buvo pagrindinis elementas respublikonų pasakojime, kurį aktyviai stūmė Donaldas Trumpas, kad J. Bidenas yra korumpuotas.

A. Smirnovui pateiktas vienas kaltinimas dėl melagingo pareiškimo ir vienas dėl melagingo bei fiktyvaus įrašo sukūrimo, susijusio su FTB tyrimu. Jei jis bus pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimas iki 25 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.