Rusų pilotas, Ukrainai atskraidinęs sraigtasparnį, rastas negyvas Ispanijoje: šaltiniai žvalgyboje atskleidė nužudymo detales

Praėjusių metų vasarą sraigtasparnį Mi-8 pagrobęs ir į Ukrainą pabėgęs rusų lakūnas Maksimas Kuzminovas negyvas. Jo kūnas rastas Ispanijoje.

 Ispanijoje rastas Rusijos lakūno, pagrobusio Ukrainai sraigtasparnį, kūnas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Ispanijoje rastas Rusijos lakūno, pagrobusio Ukrainai sraigtasparnį, kūnas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 7:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2024, 7:31 AM

Tai pareiškė Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas, praneša portalas „rbc.ua“.

„Galime patvirtinti mirties faktą“, – sakė Ukrainos pareigūnas.

„Ukrainska pravda“ remdamasi šaltiniais žvalgyboje pranešė, kad M.Kuzminovas buvo nužudytas Ispanijoje. Netoli jo žūties vietos rastas sudegintas automobilis, kuriuo, įtariama, pabėgo žudikai.

Tačiau A. Jusovas nepateikė informacijos apie piloto mirties priežastis.

Pasak portalo, pirmadienį Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad dar vasario 13-ąją Viljachojosos municipalitete buvo rastas vyro kūnas.

„rbc.ua“ primena, jog 2023 metų rugpjūčio 23 dieną buvo pranešta, kad Ukrainos teritorijoje nusileido Rusijos sraigtasparnis Mi-8.

Vėliau paaiškėjo, kad Ukrainos žvalgyba surengė unikalią specialiąją operaciją, kurios metu užverbavo rusų pilotą M. Kuzminovą.

Jis atskraidino sraigtasparnį Mi-8 iš Rusijos Kursko srities į Ukrainos Charkivo sritį. Du kartu su M. Kuzminovu sraigtasparnyje buvę įgulos nariai buvo likviduoti.

Pagrobtas sraigtasparnis buvo perduotas Ukrainos gynėjams.

A. Danilovas pakomentavo Rusijos Mi-8 piloto galimą nužudymą Ispanijoje

Rusijos pilotui Maksimui Kuzminovui, kuris 2023 metų vasarą sraigtasparniu Mi-8 skrido į Ukrainą, buvo pasiūlyta likti šalyje.

Apie tai komentare „Ukrainskaja pravda“ kalbėjo Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas. Komentuodamas tikėtiną rusų piloto nužudymą Ispanijoje, jis ragino palaukti oficialių Ispanijos teisėsaugos pareigūnų išvadų.

A. Danilovo teigimu, tokiuose dalykuose dalyvaujantys žmonės turi būti budrūs. „Mūsų šalies pasiūlymas buvo, kad jis liktų Ukrainoje. Čia jis tikrai būtų apsaugotas. Ir nemanau, kad jie čia galėtų daryti tai, ką darė Ispanijoje“, – pridūrė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.