Turkija tęs atakas prieš Kurdistano darbininkų partijos (PKK) pozicijas Irake ir Šiaurės Sirijoje

Reaguodama į penktadienio išpuolį, per kurį Turkijos bazėje Irake žuvo devyni kariai, Turkija teigia ir toliau rengsianti smūgius į įtariamas uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) pozicijas Irake ir Šiaurės Sirijoje.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 6:28 PM

„Mūsų kova tęsis tol, kol bus neutralizuotas paskutinis likęs teroristas ir bus nusausintos teroro pelkės Irake bei Sirijoje“, – šeštadienį pranešė prezidento Recepo Tayyipo Erdogano biuras.

Net 45 kurdų kovotojai buvo „neutralizuoti“ vykstant puolimui Irake ir Sirijos šiaurėje, nurodė biuras, vartodamas terminą, dažnai vartojamą kalbant apie žuvusius ar suimtus kovotojus.

Šis pareiškimas paskelbtas po R.T. Erdogano vadovaujamo susitikimo Stambule, skirto aptarti saugumo klausimus.

Ankaros Gynybos ministerijos duomenimis, PKK smogė karinei bazę Irako šiaurėje vėlai penktadienį. Žuvo mažiausiai devyni turkų kariai ir dar keturi buvo sužeisti.

Tada Turkijos atsakomieji antskrydžiai smogė įtariamoms PKK slėptuvėms ir naftos objektams, socialiniame tinkle X pranešė ministerija.

Penktadienio susidūrimas su PKK buvo antras pagal aukų skaičių per tris savaites rajone, kuriame Ankara 2022 metais pradėjo sausumos ir oro operaciją.

Per dešimtmečius trunkantį konfliktą tarp Turkijos valstybės ir PKK, kurią Europos Sąjunga ir JAV laiko teroristine organizacija, žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Turkija PKK laiko grėsme nacionaliniam saugumui. Ankara kontroliuoja teritorijas šiaurinėje Sirijos dalyje ir turi karines bazes Irako šiaurėje, siekdama nustumti įtariamus PKK narius ir su šia organizacija susijusias grupuotes toliau nuo savo pasienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.