Į Sakartvelo URM iškviesta Danijos ambasadorė, pavadinusi valdančiosios partijos įkūrėją oligarchu

Danijos ambasadorė Tbilisyje Anne Toft Sørensen dėl savo komentarų, kuriuose ji valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ įkūrėją pavadino oligarchu, buvo iškviesta į Sakartvelo užsienio reikalų ministeriją.

Bidzina Ivani<br>TASS/Scanpix nuotr.
Bidzina Ivani<br>TASS/Scanpix nuotr.
B.Ivani<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Ivani<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 8:08 PM

Tai pranešė leidinys „Novosti-Gruzija“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Sørensen komentarai pasirodė Danijos laikraščio „Jyllands-Posten“ publikacijoje, kur diplomatė pasidalijo savo vizija apie situaciją Sakartvele ir jo europinės integracijos kelią.

Be kita ko, ji pavadino „Sakartvelo svajonę“ partija, kurią „įkūrė oligarchas Bidzina Ivanišvilis, praturtėjęs Rusijoje praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje“.

Ambasadorė taip pat priminė, kad, prasidėjus Rusijos plataus masto karui prieš Ukrainą, Sakartvelo valdžia sulaukė Ukrainos ir ES priekaištų dėl pernelyg lojalios Maskvai politikos.

Be to, Sørensen pareiškė, kad kandidato stoti į ES statuso suteikimas Sakartvelui yra „vilties šaltinis“ proeuropietiškai nusiteikusiems šalies piliečiams, tačiau „neatrodo, kad integracija į ES tampa visuomenę vienijančia jėga“.

Anksčiau Europos Parlamentas pareikalavo įvesti sankcijas B. Ivanišviliui. EP rezoliucijoje jis buvo pavadintas oligarchu, kuris yra susijęs su Kremliumi ir daro neigiamą poveikį demokratijos plėtrai Sakartvele.

2022 metų rudenį Ukraina įvedė sankcijas B. Ivanišvilio šeimos nariams ir neseniai paskelbė su juo susijusią kompaniją karo rėmėja.

2023 metų pabaigoje B. Ivanišvilis netikėtai pareiškė grįžtantis į politiką. „Sakartvelo svajonė“ jam suteikė partijos garbės pirmininko statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.