Buvęs PAR bėgikas O. Pistoriusas lygtinai paleistas iš kalėjimo

Praėjus beveik 11-ai metų po savo tuometinės partnerės Reevos Steenkamp nužudymo buvusi sprinto žvaigždė Oscaras Pistoriusas buvo lygtinai paleistas iš kalėjimo, penktadienį pranešė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kalėjimų tarnyba.

O. Pistoriusas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Pistoriusas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 11:28 AM, atnaujinta Jan 5, 2024, 11:29 AM

37-erių O. Pistoriusas yra „namie“, sakoma trumpame tarnybos pareiškime.

Olimpinis ir parolimpinis sportininkas 2013 metais naktį į vasario 14-ąją keturiais šūviais pro vonios kambario duris savo namuose Pretorijoje nužudė 29-erių R. Steenkamp. Buvusiam bėgikui, kuriam kūdikystėje buvo amputuotos abi kojos, buvo skirta 13 metų ir 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. PAR sukrėtusio ir visame pasaulyje stebėto teismo proceso metu O. Pistoriusas liudijo, kad šovė kelis kartus, nes palaikė savo partnerę įsibrovėliu, tačiau teismas galiausiai atmetė jo argumentus ir nuteisė jį už nužudymą.

Praėjusį lapkritį, kai O. Pistoriusas kalėjime netoli Pretorijos buvo praleidęs beveik devynerius metus, komisija leido paleisti jį lygtinai, nustačius, kad suėjo minimalus jam skirtos laisvės atėmimo bausmės terminas – tokią tvarką numato PAR įstatymai. Kaip pranešama, O. Pistoriuso lygtinio paleidimo laikotarpis truks penkerius metus, taikant griežtą priežiūrą.

Nusikaltimo metu O. Pistoriusas buvo pačioje savo karjeros viršūnėje. „Bėgiku ašmenimis“ vadintas sportininkas 2012 metų paralimpinėse žaidynėse buvo iškovojęs šešis aukso medalius su specialiai jam pagamintais protezais iš anglies pluošto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.