R. T. Erdoganas: tarp B. Netanyahu ir A. Hitlerio – jokio skirtumo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį vėl užsipuolė Izraelio premjerą dėl karo Gazos Ruože pareiškęs, kad Benjaminas Netanyahu niekuo nesiskiria nuo Adolfo Hitlerio.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 5:52 PM, atnaujinta Dec 27, 2023, 6:21 PM

„Nėra jokio skirtumo tarp B. Netanyahu ir A. Hitlerio veiksmų“, – sakė jis per ceremoniją sostinėje Ankaroje. R. T. Erdoganas pridūrė, kad B. Netanyahu turtingesnis už A. Hitlerį, nes jį remia Vakarai ir JAV.

Turkijos lyderis nuolat užsipuola Izraelį dėl palestiniečių žūčių ir sunaikinimo Gazos Ruože masto. Jis išvadino Izraelį „teroristine valstybe“, o B. Netanyahu – „Gazos skerdiku“, bet „išlaisvintojais“ laiko palestiniečių ekstremistų grupuotę „Hamas“, JAV ir Europos Sąjungos įtrauktą į teroristinių organizacijų sąrašą.

„Hamas“ išpuolis Izraelyje spalio 7 d. sukrėtė žiaurumu, palestiniečių teroristai išžudė maždaug 1 140 žmonių, daugiausia civilių, apie 250 išsivarė įkaitais į Gazos Ruožą.

Į tai reaguodamas Izraelis pradėjo oro ir sausumos operacijas Gazos Ruože ir siekia sunaikinti „Hamas“, kad ji daugiau niekada nekeltų grėsmės Izraeliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.