V. Zelenskis: Rusija rengia prieš Ukrainą dezinformacijos ataką „Maidanas-3“

Rusija siekia suskaldyti Ukrainos visuomenę, sukeldama „chaosą“ šalies viduje ir galiausiai pašalinti prezidentą. Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša „RBC-Ukraina“ su nuoroda į „Bloomberg“.

V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 1:37 PM

„Mūsų žvalgyba turi informacijos, kuri atėjo ir iš mūsų partnerių“, – sakė V. Zelenskis, apibūdindamas dezinformacijos planą, žinomą pavadinimu „Maidanas-3“.

Pasak jo, „Maidanas Rusijos požiūriu – tai perversmas, todėl operacija aiški“.

„Maidanas-3“

Neseniai internete ir žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad nuo lapkričio 1 dienos Rusijos specialiosios tarnybos pradėjo plataus masto informacinę ataką „Maidanas-3“, kurios tikslas – destabilizuoti Ukrainą.

Žiniasklaidos duomenimis, nauja Rusijos specialiųjų tarnybų informacinė ataka prieš Ukrainą planuojama 2023 metų lapkričio-gruodžio mėnesiais.

Sumanymą kuruoja Rusijos prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenka, o ideologas – Vladislavas Surkovas, vienas iš projekto „Novorosija“ autorių.

Maidanas – Kijevo centrinė aikštė, kurioje vyko sukilimai prieš valdžią 2004 ir 2014 metais. Pastarasis suvaidino lemiamą vaidmenį nuverčiant prorusišką buvusį prezidentą Viktorą Janukovyčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.