Kinija gali panaikinti vizų režimą Sakartvelo piliečiams

Kinija svarsto galimybę panaikinti vizų režimą Sakartvelo piliečiams.

Kinijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 12:07 PM, atnaujinta Oct 24, 2023, 12:08 PM

Tai pareiškė Sakartvelo ekonomikos ministerijos vadovas Levanas Davitašvilis, praneša portalas „eurointegration“, remdamasis projektu „Sova“.

Pasak L. Davitašvilio, šis klausimas praėjusią savaitę buvo aptartas Kinijos sostinėje per dviejų šalių ekonominio bendradarbiavimo komisijų posėdį.

Portalas primena, kad Sakartvelas vienašališkai panaikino vizų režimą Kinijos piliečiams rugsėjo 11 d. Kinijos Liaudies Respublikos piliečiai be vizų gali būti šalyje 30 dienų.

Sakartvelo vyriausybė taip pat planuoja padidinti skrydžių į Kiniją skaičių iki dešimties per dieną, kad padidėtų turistų srautas.

Liepą Kinija ir Sakartvelas pakėlė savo dvišalių santykių lygį iki strateginės partnerystės. Sakartvelo opozicija kritikavo šį susitarimą, o užsienio reikalų ministras Ilija Darčiašvilis turėjo teisintis, kad santykių su Kinija plėtojimas netrukdo šalies europinei integracijai.

Opozicijai primenant draugiškus Kinijos ir Rusijos ryšius, I. Darčiašvilis teigė, kad Pekinas niekada neabejojo Sakartvelo suverenitetu ir teritorijos vientisumu.

Pasak portalo, šią vasarą Sakartvelo premjeras Iraklis Garibašvilis pareiškė, kad šalies pradinėse ir vidurinėse mokyklose bus pradėta mokyti kinų kalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.