Žmogaus teisių gynėjai: Irane 16 metų merginą po „moralės policijos“ smurto ištiko koma

Irane po incidento Teherano metro į ligoninę paguldyta 16 metų moksleivė.

Protestas Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Protestas Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 9:40 AM, atnaujinta Oct 4, 2023, 9:41 AM

Norvegijoje įsikūrusi organizacija „Hengaw“ antradienį pranešė, kad šalies „moralės policija“ metro vagone prieš Armitą Garawand pavartojo „sunkų fizinį smurtą“. Teigiama, kad incidento priežastis – tariamas griežto islamo aprangos kodo pažeidimas.

„Hengaw“ pranešime teigiama, kad A. Garawand ištikta komos ir yra saugoma karinėje ligoninėje.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, moksleivė buvo nuvežta į ligoninę sekmadienį, kai metro nukrito be sąmonės. Irano žiniasklaida teigė, kad dėl nukritusio kraujospūdžio mergina prarado pusiausvyrą ir trenkėsi galva į traukinio kraštą. Tada draugės ją išnešė iš metro vagono ir iškvietė pagalbos tarnybas, teigiama oficialiuose pranešimuose.

Valstybinė žiniasklaida paskelbė trumpą redaguotą vaizdo įrašą iš metro stoties, kuriame, pasak jos, matyti, kas įvyko – grupė moterų, dėvinčių galvos apdangalus, įeina į metro vagoną ir po kelių sekundžių iš jo išneša be sąmonės esantį asmenį.

Dienraštis „Shargh“ pranešė, kad pakeliui į ligoninę buvo laikinai sulaikyta žurnalistė, norėjusi pasiteirauti apie sužeistos paauglės sveikatą.

Socialiniuose tinkluose vartotojai rašė, kad tai jiems priminė Irano kurdės Jinos Mahsos Amini atvejį, kurios mirtis policijos areštinėje 2022 metais sukėlė didžiausius per pastaruosius dešimtmečius protestus Irane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.