„Siaubo ir incesto namai“: Lenkiją sudrebinusi trijų negyvų naujagimių tragedija jau šiurpina visą pasaulį

Lenkijos policija vieno namo rūsyje šalies šiaurėje esančioje Pomeranijos provincijoje prie Baltijos jūros rado trijų naujagimių kūnus. Nurodoma, kad 20-metei moteriai, vaikų motinai, ir jos 54 metų tėvui gresia kalėjimas iki gyvos galvos už žmogžudystę ir incestą. 

Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Tragedija Lenkijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 11:27 AM, atnaujinta Sep 19, 2023, 12:02 PM

Piotras Gierasikas ir Paulina Gierasik buvo suimti po to, kai Černikų kaime, šiaurės Lenkijoje, esančioje valdoje buvo aptikti negiliuose kapuose ir plastikiniuose maišuose suvynioti kūdikių palaikai.

Pirmieji du kūdikiai buvo rasti penktadienį, tačiau šeštadienį atlikus tolesnę patalpų apžiūrą buvo aptiktas trečiasis, gerokai apiręs kūdikio kūnas.

„Moteriai pateikti kaltinimai dėl dviejų žmogžudysčių ir dėl incestinių santykių su tėvu“, – sakė Gdansko apygardos prokuratūros atstovas Mariuszas Duszynskis. P.Gerasikas buvo apkaltintas trimis žmogžudystėmis, incestiniais santykiais su Paulina bei su kita dukra.

Pasak prokurorų, du iš nužudytų vaikų buvo iš jo santykių su 20-mete Paulina Gerasik, kuri, jų teigimu, palaikė santykius su savo tėvu abipusiu sutikimu. Trečias kūdikis buvo iš santykių, kuriuos jis turėjo su kita dukra po to, kai privertė ją lytiškai santykiauti. Prokurorai įtaria, kad Piotras Gierasik nužudė trečiąjį kūdikį.

Tyrimas pradėtas po to, kai policija gavo skundą iš socialinių tarnybų. Pranešama, kad vienas iš P.Gierasik kolegų darbe įspėjo socialines tarnybas, pamatęs „nerimą keliančią“ tekstinę žinutę, kurią 20-metė išsiuntė savo tėvui.

Maždaug prieš 15 metų persikėlęs gyventi į kaimą, P.Gierasikas po žmonos mirties vienas augino vaikus. Pasak vieno kaimo gyventojų, kurį kalbino laikraštis „Super Express“, vaikų šeimoje yra daug, dešimt ar dvylika, tačiau vyriausieji jau išvykę ir negyvena su tėvu. 

„Piotras padarė gerą įspūdį. Kiemas apleistas, bet name jis įstatė naujus langus, – teigė jis. – Nebuvo nė ženklo, kad jis geria. Jis vesdavosi vaikus pasivaikščioti arba į mišką rinkti grybų. Tiesiog paprasti žmonės. Kas galėjo pagalvoti, kad jų namuose egzistuoja tokia bjaurastis.“

Tačiau kaimyniniame Stara Kiszevos kaime esančios konditerijos parduotuvės, kurioje dirbo Paulina, darbuotojai ėmė įtarti, kad moteris yra nėščia, kai pradėjo dėvėti didelius, laisvus drabužius. Vėliau ji tris savaites nedirbo, bet po savaitės grįžo.

„Visi spėjome, kad ji nėščia. Ji buvo apsijuosusi diržais, tarsi kokiu korsetu, – teigė viena parduotuvės darbuotoja. – Kai ji anksčiau grįžo iš atostogų, pokyčiai buvo akivaizdūs. Ji buvo daug lieknesnė, silpnesnė ir nuolat pavargusi. Kai paklausėme apie vaiką, ji apsimetė nustebusi ir neigė.“

Kitas kaimo gyventojas laikraščiui „Fakt“ papasakojo, kad Paulina ir jos tėvas Piotras gyveno kaip pora.

„Jie gyveno kaip pora. Ji vadino jį Piotru, vardu. Jie vaikščiojo susikibę už rankų, – sakė jis. – Prieš kelis mėnesius jis nuskuto jai galvą, kad kiti vyrai į ją nežiūrėtų.“

Gyventojų teigimu, P.Gierasik „į savo tėvą žiūrėjo kaip į Dievą“.

Šiuo metu prokurorai laukia skrodimo, kad galėtų nustatyti, kaip mirė kūdikiai. Tuo tarpu policija toliau atlieka kratą, siekdama išsiaiškinti, ar name nėra paslėpta daugiau kūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.