Popiežius Pranciškus dezinformaciją pavadino „pirmąja žurnalistikos nuodėme“

Popiežius Pranciškus šeštadienį didžiausia žurnalistikos nuodėme pavadino „dezinformaciją“ ir netikras naujienas, skleidžiamas siekiant paveikti viešąją nuomonę.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2023, 2:38 PM

Dezinformacija yra pirmoji iš žurnalistikos nuodėmių, sakykime, klaidų, – sakė Pranciškus italų žurnalistams Vatikane, kur vyko žurnalistikos apdovanojimo įteikimo ceremonija.

Pats laikomas sumaniu komunikacijos specialistu, pontifikas sugrįžo prie termino „nuodėmės“, kad išvardytų, kaip jis pavadino, keturias žiniasklaidos klaidas, sakoma Vatikano išverstame jo komentarų pranešime.

„Dezinformacija, kai žurnalistika neinformuoja arba blogai informuoja; šmeižtas (kartais jis panaudojamas); diskreditacija, kuri skiriasi nuo šmeižto, bet yra griaunanti; o ketvirtoji yra... meilė skandalams, – sakė jis.

„Man, pavyzdžiui, nerimą kelia manipuliacijos tų, kurie įdomiai skleidžia melagingas naujienas, siekdami paveikti viešąją nuomonę“, – sakė jis, ragindamas „atgaivinti atsakomybę“, ypač kai Europa susiduria su tebesitęsiančiu karu Ukrainoje.

„Tikiuosi, kad bus suteikta erdvė taikos balsams, tiems, kurie yra pasiryžę užbaigti šį, kaip ir daugelį kitų konfliktų“, – sakė jis.

86 metų Pranciškus, 2013 metais tapęs 1,3 mlrd. pasaulio katalikų vadovu, daug bendrauja su žiniasklaida, interviu metu atrodo laisvas ir šnekus – visiškai kitoks nei jo pirmtakas Benediktas XVI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.