Gydytojui buvo leista aplankyti nuverstąjį Nigerio prezidentą

Liepos pabaigoje pučistų nuverstą Nigerio prezidentą Mohamedą Bazoumą, anot jo aplinkos, aplankė gydytojas. Prezidentas „šiandien sulaukė savo gydytojo vizito“, šeštadienį agentūrai AFP sakė asmuo iš M. Bazoumo aplinkos. Gydytojas esą atnešė maisto produktų prezidentui ir kartu su juo laikomai jo žmonai ir sūnui. „Atsižvelgiant į situaciją, jis jaučiasi gerai“, – teigė šaltinis.

 Neramumai Nigeryje.<br>EPA-ELTA nuotr.
 Neramumai Nigeryje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 8:27 PM

Demokratiškai išrinktą Nigerio prezidentą liepos 26 d. nuvertė kariškiai, perėmę valdžią šalyje. M. Bazoumo ir jo artimųjų būklė bei kalinimo sąlygos pastarosiomis dienomis kėlė vis didesnį tarptautinį susirūpinimą. Be kita ko, savo susirūpinimą pareiškė ES ir Afrikos Sąjunga.

JT žmogaus teisių komisaras Volkeris Türkas sakė, kad sąlygos, kuriomis laikomas prezidentas, „gali būti prilygintos nežmogiškam ir žeminančiam elgesiui“ ir pažeisti tarptautines žmogaus teises.

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas penktadienį teigė esąs „priblokštas“ dėl to, kad pučistai nesutinka paleisti M. Bazoumo šeimos „geros valios ženklan“.

Žmogus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) pareiškė praėjusiomis dinomis kalbėjusi su M. Bazoumu ir šis teigęs, kad jo žmonos, 20-mečio sūnaus ir jo kalinimo sąlygos yra „nežmoniškos ir žiaurios“.

Stotis CNN prieš tai pranešė, kad M. Bazoumas kariškių laikomas visiškoje izoliacijoje ir maitinamas tik sausais ryžiais ir makaronais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.