Honkonge nuvirtus kranui trys žmonės žuvo, dar šeši nukentėjo

Honkongo statybvietėje trečiadienį nuvirtus kranui, trys vyrai žuvo, dar šeši nukentėjo, o gelbėtojai kelias valandas stengėsi pasiekti po nuolaužomis įstrigusią auką.

Honkonge nuvirtus kranui trys žmonės žuvo, dar šeši nukentėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Honkonge nuvirtus kranui trys žmonės žuvo, dar šeši nukentėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 3:06 PM

Po nelaimės miesto Kaulūno rajone buvo konstatuota vieno asmens mirtis dėl kaukolės kaulų lūžio, o kitas vyras mirė pakeliui į ligoninę, informavo tarnybos.

Įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP reporteris pranešė, kad keliolika Miesto paieškos ir gelbėjimo komandos darbuotojų dirbo prie nuvirtusio bokštinio krano, stengdamiesi ištraukti trečiąją auką. Kranas nuvirto ant kelių krovininių konteinerių, naudojamų kaip laikini biurai.

„Matome tik apatinę jo kūno dalį. Kai bandėme su juo kalbėtis, jis nereagavo“, – sakė priešgaisrinės tarnybos pareigūnas Yim Ying-kitas.

„[Kranas] yra gana sunkus, todėl mums reikia įvairių įrankių ir rizikos įvertinimo priemonių, kad galėtume išgelbėti įstrigusį darbuotoją“, – pridūrė jis.

Policija vėliau patvirtino, kad tas vyras žuvo.

Pasak Yim Ying-kito, kranas, nuvirtęs kiek prieš 11 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, tuo metu veikė, bet nekėlė krovinio.

Kranui užgriuvus ant konteinerių, juose buvo keli statybininkai, nurodė Yim Ying-kitas.

Apžiūrėjęs įvykio vietą, darbo ir gerovės sekretorius Chrisas Sunas žurnalistams pranešė, kad krano pagrinde buvo tam tikra akivaizdi problema. Sekretorius taip pat nurodė sustabdyti darbus toje vietoje.

Pasak Honkongo lyderio Johno Lee, Darbo departamentas ištirs incidentą ir tikrins, kaip laikomasi darbo saugos normų kitose statybvietėse, kur naudojami kranai.

Miesto darbo sektoriui atstovaujantis įstatymų leidėjas Kwok Wai-keungas sakė, kad kranų virtimo atvejų šioje Kinijos autonominėje teritorijoje pasitaiko retai. Politikas naujausią incidentą pavadino „skausmingu smūgiu“ pramonei.

Pareigūnų duomenimis, kranas buvo atgabentas į statybvietę rugpjūtį ir buvo eksploatuojamas iki trečiadienį įvykusio nelaimingo atsitikimo.

Nelaimingas atsitikimas įvyko didžiulio valstybės subsidijuojamo socialinio būsto projekto vietoje, kur planuojama pastatyti 19 tūkst. namų, pranešė laikraštis „South China Morning Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.