Žiniasklaida: J. Borisovas pasitrauks iš Rusijos ministro pirmininko pavaduotojo posto

Šaltiniai laikraščiams „RBC“, „Kommersant“ ir „Vedomosti“ pranešė, kad artimiausiu metu atsistatydins šalies gynybos komplekso kuratorius, ministro pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas. Prezidento administracijai artimas „Forbes“ šaltinis teigia, kad J.Borisovo įgaliojimai bus perduoti Denisui Manturovui, paskirtam į ministro pirmininko pavaduotojo postą. D.Manturovo kandidatūra į ministro pirmininko pavaduotojo postą buvo pateikta tvirtinti Rusijos Valstybės Dūmai.

Jurijus Borisovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jurijus Borisovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-13 11:43

Ministro Pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas, kuris vyriausybėje kuruoja kosmoso ir gynybos pramonę, artimiausiu metu paliks savo postą. Tai pranešė RBC, „Kommersant“ ir „Vedomosti“, remdamiesi šaltiniais vyriausybėje ir gynybos pramonėje. Pasak šaltinių, J.Borisovas gali užimti „Roskosmos“ vadovo postą (valstybinei bendrovei dabar vadovauja Dmitrijus Rogozinas).

Prezidento administracijai artimas „Forbes“ šaltinis teigia, kad J.Borisovo įgaliojimai bus perduoti Denisui Manturovui, paskirtam į ministro pirmininko pavaduotojo pareigas. Anksčiau, liepos 12 d., Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo antrą kartą per Michailo Mišustino vyriausybės darbą nuo 2020 m. sausio mėn. buvo pakeista jos struktūra. Baltuosiuose rūmuose atsiras 11-asis vicepremjeras, kuris šias pareigas derins su pramonės ir prekybos ministro pareigomis.

Paskelbus prezidento dekretą, D.Mišustinas pasiūlė dabartinį pramonės ir prekybos ministrą Denisą Manturovą Rusijos Valstybės Dūmai į naujas pareigas.

Rusijos Valstybės Dūma šį klausimą svarstys liepos 15 d. neplanuotame posėdyje. Į Valstybės Dūmos įgaliojimus įeina premjero, jo pavaduotojų ir ministrų (išskyrus Gynybos, Vidaus reikalų, Nepaprastųjų situacijų, Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijų vadovus – dėl jų prezidentas konsultuojasi su Federacijos Taryba) kandidatūrų tvirtinimas.

65 metų Jurijus Borisovas daugiau nei ketverius metus dirbo ministro pirmininko pavaduotoju. 2018 m. gegužę jis šiame poste pakeitė D.Rogoziną. D.Manturovui 53 metai, Pramonės ir prekybos ministerijai jis vadovavo 10 metų, nuo 2012 m. gegužės mėn. Per pastaruosius trejus metus jis tapo turtingiausiu ministru. Jis yra vienintelis vyriausybės narys, turintis „Tesla“ automobilį, rašo RBC.

D.Manturovo paaukštinimas reiškia, kad jis tampa antisankcijų politikos koordinatoriumi realiajame sektoriuje, „Vedomosti“ sakė politikos analitikas Aleksejus Makarkinas.

Parengta pagal „Forbes.ru“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.