J. Bidenas suteikė malonę buvusiam Slaptosios tarnybos agentui, dar dviem asmenims

2022 m. balandžio 26 d. 14:22
JAV prezidentas Joe Bidenas pirmą kartą per savo kadenciją suteikė malonę, atleisdamas nuo bausmės tris nuteistuosius.
Daugiau nuotraukų (1)
J. Bidenas suteikė malonę Johno F. Kennedy prezidentavimo metu Slaptojoje tarnyboje dirbusiam agentui, nuteistam už kyšininkavimą bandant parduoti agentūros bylos kopiją, ir dar dviem žmonėms, kurie buvo nuteisti dėl kaltinimų, susijusių su narkotikais.
Demokratų prezidentas taip pat sušvelnino bausmes 75 asmenims, nuteistiems už nesmurtinius nusikaltimus, susijusius su narkotikais.
Baltieji rūmai apie tai paskelbė antradienį, pristatydami virtinę profesinio mokymo ir resocializacijos programų kaliniams ir neseniai į laisvę išėjusiems asmenims.
Daugelis asmenų, kuriems bausmės buvo sušvelnintos, per koronaviruso pandemiją bausmę atliko namuose. Keli iš jų atliko ilgas laisvės atėmimo bausmes, skirtas ankstesnei Donaldo Trumpo administracijai įgyvendinus dvipartinę bausmių skyrimo reformą. Jei šiandien būtų pripažinti kaltais dėl tų pačių nusikaltimų, jiems būtų skirtos švelnesnės bausmės.
„Amerika yra įstatymų ir antrųjų šansų, atpirkimo ir reabilitacijos šalis“, – sakė J. Bidenas pareiškime, paskelbdamas apie malonės suteikimą.
„Abiem partijoms atstovaujantys išrinkti pareigūnai, tikėjimo lyderiai, pilietinių teisių gynėjai ir teisėsaugos institucijų vadovai sutinka, kad mūsų baudžiamojo teisingumo sistema gali ir turi atspindėti šias pagrindines vertybes, leidžiančias kurti saugesnes ir stipresnes bendruomenes“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.