Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino

Prancūzija ketvirtadienį pareiškė nesuprantanti, kodėl jai taikoma išimtis iš Anglijos paskelbtos taisyklės, kad į ją atvykstantiems pilnai paskiepytiems žmonėms iš Europos Sąjungos šalių nebeteks karantinuotis.

Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>123rf nuotr.
Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>123rf nuotr.
Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>123rf iliustr.
Prancūzija piktinasi „diskriminacine“ Anglijos taisykle dėl karantino.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 7:10 PM

Jungtinės Karalystės vyriausybė išvakarėse paskelbė, kad keliautojai, visiškai vakcinuoti JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) arba Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintu preparatu, nuo kitos savaitės galės atvykti į Angliją iš bet kurios britų vyriausybės „geltonos“ šalies šviesoforo spalvų sąraše, neturėdami izoliuotis namuose 10 parų.

Tačiau iš Prancūzijos atvykstantiems asmenims ir toliau bus taikomos atskiros taisyklės.

„Šis sprendimas yra diskriminacinis Prancūzijos žmonių atžvilgiu“, – pareiškė Prancūzijos Europos reikalų ministras Clement'as Beaune'as.

„Jis yra perteklinis ir neturi jokios prasmės sveikatos politikos atžvilgiu“, – sakė jis televizijos kanalui LCI pridurdamas, kad Londono sprendimas „neturi mokslinio pagrindo“.

JK vyriausybė nurodė nerimaujanti dėl beta atmainos „nuolatinio buvimo“ Prancūzijoje; manoma, kad šis koronaviruso variantas yra atsparesnis vakcinoms.

Tačiau C. Beaune'as sakė, kad iš Prancūzijoje užfiksuojamų koronaviruso atvejų mažiau nei 5 proc. yra beta atmainos. Pasak ministro, pastarojo varianto atvejų daugiausia užregistruojama Prancūzijos užjūrio teritorijose, iš kurių palyginti nedaug žmonių keliauja į JK.

C. Beaune'as teigė taip pat apgailestaujantis, kad dauguma atvejų keliautojai iš ES vis dar negali vykti į Jungtines Valstijas, nors amerikiečių turistai gali atvykti į Bendrijos šalis, jei yra vakcinuoti ar turi neigiamą COVID-19 testą.

„Mes turėjome išlaikyti abipusiškumą kaip kozirį Europos lygiu, – sakė jis. – Galbūt Europa apskritai turėjo būti griežtesnė derybose.“

Prancūzija trečiadienį pranešė, kad per ankstesnę parą buvo užregistruota beveik 28 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir 40 anksčiau užsikrėtusių pacientų mirė.

Šalyje iš viso užregistruoti 111 768 mirties nuo COVID-19 atvejai.

Slovakijoje vakcinacija nuo koronaviruso bus leidimas į susitikimus su popiežiumi

Visiškai pasiskiepiję nuo koronaviruso žmonės galės dalyvauti susitikimuose su popiežiumi Pranciškumi, kuris šių metų rugsėjo 12-15 dienomis lankysis Slovakijoje su ganytojišku vizitu.

Tai ketvirtadienį pareiškė Slovakijos sveikatos apsaugos ministras Vladimiras Lengvarsky`is.

„Būtina dalyvavimo susitikimuose su popiežiumi sąlyga bus visiška vakcinacija nuo koronaviruso, – sakė jis Slovakijos televizijai. – Šiuose renginiuose mes leisime dalyvauti kur kas didesniam žmonių skaičiui nei numato mūsų sanitarinės ir epidemiologinės normos. Vienintelis įmanomas būdas užtikrinti maksimalų juose dalyvausiančių tikinčiųjų skaičių – jų visiška vakcinacija“.

Pontifikas lankysis Slovakijoje šalies prezidentės Zuzanos Čaputovos kvietimu, perduotu praėjusių metų gruodžio mėnesį. Popiežius Bratislavoje, Šaštin Stražėje, Prešove ir Košicėje aukos mišias, į kurias bus įleidžiami tik nuo koronaviruso pasiskiepiję tikintieji.

Prancūzija: dėl koronaviruso Reunjone įvesta komendanto valanda

Prancūzijos valdžia nusprendė įvesti komendanto valandą ir dalinį karantiną Reunjono užjūrio regione, kur sparčiai plinta koronavirusas. Tai ketvirtadienį pranešė šios salos Indijos vandenyne prefektas Jacques`as Billant`as.

Apribojimai įsigalios šeštadienį, jie įvedami ne mažiau kaip dviem savaitėms. Komendanto valanda galios nuo 18 val. iki 5 val. Nuo pirmadienio iki šeštadienio imtinai gyventojams nuo 5 val. iki 18 val. bus leidžiama nutolti nuo gyvenamosios vietos ne daugiau kaip 10 kilometrų.

Sekmadienį apribojimai bus dar griežtesni – nutolimo spindulys neturės viršyti 5 kilometrų. Išėjus iš namų bus privaloma dėvėti kaukę.

Kaip pranešė trečiadienį oficialus vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis, Gvadelupoje, kitame užjūrio regione, paskiepyti tik 15 procentų gyventojų. Tenykštė sveikatos apsaugos valdyba konstatuoja „spartų sergamumo didėjimą“.

Martinikoje 100 tūkst. žmonių tenka beveik 1 tūkst. infekcijos atvejų, ten paskiepyta tik 16 proc. gyventojų.

Anksčiau ministras pirmininkas Jeanas Castexas pripažino, kad epidemiologinė situacija kai kuriose Prancūzijos užjūrio valdose „labai sunki“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.