Airijoje paskiepytiems asmenims atsiveria restoranai ir kitos pramogos

Airija leido svetingumo verslams pirmadienį atverti duris prekybai ir kitai veiklai patalpų viduje, o klientai, prieš juos aptarnaujant, privalo parodyti „vakcinos pasą“.

Koronavirusas Airijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Airijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 2:44 PM

Prekyba ir kita veikla patalpų viduje visoje šalyje dabar yra atvira visiškai paskiepytiems asmenims, tiems, kurie pasveiko nuo COVID-19 per pastaruosius šešis mėnesius, ir bet kokio amžiaus vaikams, atvykstantiems kartu.

Pagal vyriausybės rekomendacijas, tik šeši suaugusieji gali sėdėti prie vieno stalo, darbuotojai turi teikti aptarnavimo prie stalo paslaugas, o visos prekybos ar pramogų vietos turi būti uždarytos iki 23.30 val.

Europos Sąjungos skaitmeninis COVID-19 pažymėjimas bus pagrindinis „vakcinos pasas“, norint patekti į užeigas ir restoranus, tačiau taip pat priimamas Airijos sveikatos tarnybos įrašas apie gautą vakciną.

Airijos sveikatos tarnybos vadovas Paulas Reidas sekmadienį sakė, kad šalyje daugiau kaip 68 proc. suaugusiųjų yra visiškai paskiepyti.

Tačiau jis socialiniame tinkle „Twitter“ perspėjo, kad hospitalizacijų skaičius taip pat didėja.

Auga ir infekcijų skaičiai, nes Airijoje ėmė plisti delta atmaina. Vien sekmadienio popietę Sveikatos departamentas užregistravo 1126 naujus atvejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu