Gruzijoje mirė kraštutinių dešiniųjų smarkiai sumuštas televizijos operatorius

Gruzijoje mirė vieno televizijos kanalo operatorius, kuris buvo smarkiai sumuštas per protestą prieš planuotas „LGBTQ Pride“ eitynes, pranešė televizijos kanalas.

37 metų Aleksandras Laškarava dirbo nepriklausomam televizijos kanalui „Pirveli“. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
37 metų Aleksandras Laškarava dirbo nepriklausomam televizijos kanalui „Pirveli“. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 3:28 PM

Operatoriaus mirtis dar padidino spaudimą šalies valdžiai dėl išpuolių prieš žurnalistus.

37 metų Aleksandras Laškarava dirbo nepriklausomam televizijos kanalui „Pirveli“. Ankstų sekmadienio rytą jis buvo rastas negyvas savo lovoje, pranešė kanalas.

Praėjusį pirmadienį jį užpuolė ir sumušė prieš LGBTQ nusiteikę protestuotojai. Vyrui buvo sulaužyti veido kaulai.

Iš viso tą dieną LGBTQ priešininkai, protestavę prieš planuotas LGBTQ eitynes, užpuolė daugiau nei 50 žurnalistų. Saugumo sumetimais eitynės buvo atšauktos.

„Reporteriai be sienų“ jau pasmerkė išpuolius prieš žurnalistus ir nurodė, kad Gruzijoje žurnalistai „patyrė sužalojimų, įskaitant smegenų sutrenkimą, cheminius nudegimus ir rankų lūžius“.

Organizacija šalies valdžia kaltina dėl „nusikalstamo pasyvumo“, o policija kaltinama nesugebėjusi apsaugoti žurnalistų.

Gruzijos vidaus reikalų ministerija sekmadienį paskelbtame trumpame pareiškime nurodė, kad pradėtas tyrimas dėl A. Laškaravos mirties.

Žmogaus teisių aktyvistai sekmadienį rengia protesto akciją ir dėl operatoriaus mirties reikalaus premjero Irakli Garibashvili atsistatydinimo. Garsūs Gruzijos TV veidai ir kiti žurnalistai kaltina jo vyriausybę surengus smurtingą kampaniją prieš žurnalistus.

„Vyriausybė ne tik skatina smurtą prieš žurnalistus, ji yra smurto dalis“, – agentūrai AFP sakė „Pirveli“ televizijos kanalo naujienų redaktorius Nodaras Meladzė.

2019 metų birželį riaušių policija Gruzijoje sužeidė apie 40 žurnalistų, nušvietusių prieš vyriausybę nukreiptą protestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.