Gruzijos sostinėje atšauktos eitynės už LGBT teises

Gruzijos sostinėje pirmadienį planuotos eitynės už LGBT teises neįvyks, rašoma nevyriausybinės organizacijos „Tbilisi Pride“ išplatintame pranešime.

 Sakartvelo sostinėje atšauktos eitynės už LGBT teises.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sakartvelo sostinėje atšauktos eitynės už LGBT teises.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 4:07 PM

„Valdžios veiksmai mums aiškiai parodė, kad ji nenori vykdyti savo įsipareigojimų. Valdžios neveikimas sukėlė grėsmę daugelio žmonių gyvybei ir sveikatai, todėl eitynės už mūsų orumą ir teises šiandien neįvyks, tačiau mūsų kova tęsis“, – savo pranešime rašo „Tbilisi Pride“.

Nors eitynės Tbilisio centre buvo atšauktos, Rustavelio prospekte toliau būriuojasi keli tūkstančiai radikaliai nusiteikusių LGBT priešininkų.

Kiek anksčiau protestuotojai užsiropštė į „Tbilisi Pride“ biuro balkoną, nuplėšė ten iškabintą vaivorykštės spalvų vėliavą ir ją sudegino.

Pirmadienį ryte grupė LGBT eitynių priešininkų užpuolė žurnalistus, kaltindami juos LGBT bendruomenės idėjų propagavimu. Vėliau pranešta, kad buvo hospitalizuotas per užpuolimą nukentėjęs Gruzijos televizijos „Pirmojo kanalo“ operatorius.

Vidaus reikalų ministerija informavo, kad dėl žurnalistų užpuolimo iškelta baudžiamoji byla.

Gruzijos Ortodoksų Bažnyčia pasmerkė šį incidentą ir sakė, kad tokie veiksmai „kelia liūdesį ir yra nepriimtini bei visiškai neleistini“.

„Tbilisi Pride“ liepos 1 dieną pradėjo kovos už LGBT teises savaitę. Akcijos organizatoriai paskelbė, kad pirmadienį bus surengtos „Eitynės už orumą“ su šūkiu „Išeik dėl solidarumo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.