JAV ambasadorius šią savaitę sugrįš į Maskvą

JAV ambasadorius Rusijoje Johnas Sullivanas, prieš du mėnesius atšauktas konsultacijoms į Vašingtoną, šią savaitę sugrįš į Maskvą, pirmadienį pranešė Valstybės departamentas.

Praėjusią savaitę Ženevoje susitikę JAV vadovas Joe Bidenas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutarė dėl ambasadorių sugrąžinimo.(Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Praėjusią savaitę Ženevoje susitikę JAV vadovas Joe Bidenas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutarė dėl ambasadorių sugrąžinimo.(Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 8:14 AM

Praėjusią savaitę Ženevoje susitikę JAV vadovas Joe Bidenas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutarė dėl ambasadorių sugrąžinimo.

Rusijos ambasadorius Anatolijus Antonovas į Jungtines Valstijas sugrįžo sekmadienį.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as žurnalistams sakė, kad JAV ambasadorius J. Sullivanas „sugrįš į Maskvą šią savaitę“.

Maskvos ir Vašingtono diplomatiniai ryšiai buvo kone visiškai nutrūkę po J. Bideno, apkaltinusio Kremlių kišimusi į JAV rinkimus ir kibernetinių atakų vykdymu, inauguracijos.

J. Bidenui kovą prilyginus V. Putiną „žudikui“, Rusija žengė retą žingsnį – atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių A. Antonovą ir pareiškė, kad JAV pasiuntinys irgi turėtų grįžti į Vašingtoną.

J. Sullivanas Maskvą paliko balandį, JAV ir Rusijai apsikeitus sankcijomis bei išsiuntus viena kitos diplomatų.

Gegužę Maskva įtraukė JAV į „nedraugiškų“ valstybių, kurioms draudžiama įdarbinti savo ambasadose Rusijos piliečius, sąrašą. Vienintelė kita šiame sąraše esanti valstybė yra Čekija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas