Italijoje per operaciją prieš „'Ndrangheta“ sindikatą suimti 334 žmonės

Italijos policija pranešė, kad ketvirtadienį suėmė 334 žmones per didžiausią per kelerius metus operaciją prieš organizuoto nusikalstamumo sindikatą „'Ndrangheta“, veikiantį šalies pietuose.

 Italijos policija pranešė, kad ketvirtadienį suėmė 334 žmones per didžiausią per kelerius metus operaciją prieš organizuoto nusikalstamumo sindikatą „'Ndrangheta“, veikiantį šalies pietuose.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Italijos policija pranešė, kad ketvirtadienį suėmė 334 žmones per didžiausią per kelerius metus operaciją prieš organizuoto nusikalstamumo sindikatą „'Ndrangheta“, veikiantį šalies pietuose.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 5:22 PM

Per reidus prieš šiuo metu įtakingiausia laikomą Italijos mafijos grupuotę buvo sulaikytas buvęs parlamentaras iš ekspremjero Silvio Berlusconi partijos, taip pat Kalabrijos merų asociacijos vadovas.

„Tai yra didžiausia operacija nuo Palermo teismo proceso laikų“, kai 1986–1987 metais buvo teisiami 475 įtariamieji, rašoma Katancaro prokuroro Nicola Gratteri pareiškime.

Taip pat buvo areštuota advokatų ir buhalterių, nurodė šis su mafija kovojantis pareigūnas.

Operacija, kurioje dalyvavo 2 500 policininkų ir armijos desantininkų, buvo įvykdyta prieš „'Ndrangheta“ narius Vibo Valentijos mieste, esančiame netoli Italijos „bato“ smaigalio. Taip pat buvo atliktos kratos labiau į šiaurę nutolusiuose regionuose, įskaitant Venetą, Lombardiją ir Toskaną.

Kai kurie iš įtariamųjų buvo sulaikyti Vokietijoje, Šveicarijoje ir Bulgarijoje pagal Europos arešto orderius.

Šiuo metu kalėjimuose ar areštinėse yra 416 „'Ndrangheta“ narių, taigi, šiam sindikatui priklausantiems klanams „Vibo Valentia“, „Mancuso di Limbadi“ ir „Lo Bianco-Barba“ po pastarosios didžiulės operacijos buvo suduotas skaudus smūgis.

Policija taip pat konfiskavo turto, kurio vertė yra 15 mln. eurų.

Tarp suimtųjų yra Giancarlo Pittelli – žinomas advokatas ir buvęs Senato narys iš S. Berlusconi partijos „Forza Italia“.

Tarp suimtųjų taip pat yra vienos iš Vibo Valentijos savivaldybių policijos viršininkas Filippo Nesci (Filipas Nešis).

Įtariamiesiems, be kita ko, gali būti pareikšti kaltinimai dėl ryšių su nusikalstamu pasauliu, nužudymų, turto prievartavimo, sukčiavimo paskolų srityje ir pinigų plovimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.