Japonai balsuoja aukštųjų parlamento rūmų rinkimuose

2016 m. liepos 10 d. 11:57
[[ge:lrytas:lrytas:1258638]]
Daugiau nuotraukų (4)
Sh.Abe, kuris valdo nuo 2012 metų pabaigos, dar nepasiekė tvirto trečios pasaulio ekonomikos atsigavimo ir savo tikslo iš JAV įvestos Japonijos konstitucijos pašalinti karo atsisakymo sąlygą.
Tačiau rinkėjai, nepaisant abejonių, atrodo norintys sustiprinti jo partiją ir jos sąjungininkus konservatorius, pirmiausia – dėl tikėjimo opozicija stokos.
„Nesvarbu, kas bus išrinktas, niekas nepasikeis, – atidavęs savo balsą sakė 85 metų pensininkas Taeko Abe. – Iš šių rinkimų daug nesitikiu.“
Sekmadienį renkama pusė Patarėjų Rūmų – ne tokių įtakingų aukštųjų parlamento rūmų – narių. Rinkimų apylinkės visoje šalyje darbą pradėjo 7 val. (1 val. Lietuvos laiku).
Nors po nesėkmingo darbo premjero poste 2006-2007 metais Sh.Abe buvo iš esmės nurašytas, jis gavo retą antrą progą, kai 2012-ųjų pabaigoje žlugo kairiosios pakraipos vyriausybė.
Jis pažadėjo padaryti galą sekinančiai defliacijai, stiprinti Japonijos gynybą, skatinti konservatyvias vertybes ir persvarstyti konstituciją.
JaponijaRinkimaiShinzo Abe
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.