A. A. Breivikas kol kas lieka vienutėje

Norvegijos žudikas Andersas Behringas Breivikas ir toliau lieka

A. B. Breiviko kalinimo sąlygos, lyginant jas su kitų šalių kalėjimais, yra komfortiškos.<br>AP nuotr. iš archyvo
A. B. Breiviko kalinimo sąlygos, lyginant jas su kitų šalių kalėjimais, yra komfortiškos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 6:08 PM, atnaujinta May 28, 2017, 2:43 AM

Kadangi yra galimybė apskųsti antradienį priimtą teismo sprendimą, jis nėra įsigaliojęs ir todėl kalinimo sąlygos nėra pakeistos, trečiadienį naujienų agentūra AFP sakė kalėjimo direktorius Ole Kristofferis Borhaugas.

A. B. Breivikas, kuris yra nuteistas dėl 77 žmonių nužudymo, jau beveik penkerius metus kalinamas vienutėje ir yra griežtai kontroliuojamas. Be kita ko, tikrinama jo korespondencija bei jį lankantys asmenys.

Teismas Osle, išnagrinėjęs žudiko ieškinį, antradienį paskelbė, kad kalinimas vienutėje ilgus metus yra „nežmogiškas“ ir kad tai yra Europos žmogaus teisių konvencijos pažeidimas.

A. B. Breiviko advokatas Oysteinas Storrvikas tada pareikalavo, kad jo kalinimo sąlygos nedelsiant būtų pakeistos. Norvegijos valstybė kol kas nenusprendė, ar teismo sprendimą skųs.

A. B. Breivikas 2011 metų liepą pradžioje per išpuolį Osle pražudė 8 žmones, o po to Utiojos saloje nušovė dar 69 socialdemokratinės jaunimo organizacijos vasaros stovyklos dalyvius.

A. B. Breiviko kalinimo sąlygos, lyginant jas su kitų šalių kalėjimais, yra komfortiškos. Jis turi atskirą miegamąjį, darbo kambarį bei fitneso patalpą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.