Kandidatei į mero postą nupjovė galvą

2015 m. kovo 12 d. 15:12
lrytas.lt
Meksikoje, liūdnai pagarsėjusioje Gerero valstijoje, vienai kandidatei į mero postą buvo nukirsta galva. Manoma, kad Aide Nava buvo pagrobta ir nužudyta vienos jai priešiškos nusikaltėlių gaujos, praneša naujienų portalas „Deutsche Welle“.
Daugiau nuotraukų (1)
Ketvirtadienį pareigūnai pranešė radę 42m. A.Navos kūną be galvos. Moteris ketino kandidatuoti rinkimuose į mero postą viename Gerero valstijos mieste. Pasak vietos žiniasklaidos, nusikalstama grupuotė „Los Rojos" taip susidoroti yra grasinę ir su kitais politikais.
„Tai labai sunki ir didelės reikšmės byla, – kalbėjo advokatas Miguelis Angelas Godinezas. – Mes turime ją nagrinėti labai atidžiai“. Praėjusiais metais nusikaltėliai nužudė politikės A.Navos vyrą – miestelio, kariame būtų kandidatavusi ir pati nužudytoji, merą. Poros sūnus buvo pagrobtas ir vis dar yra dingęs.
Kaip pranešama, moteris buvo pagrobta iš politinio susitikimo su vietine bendruomene ir vėliau buvo nužudyta.
Tai toli ne pirmas atvejis, kai Gerero valstiją krečia gaujų smurtas. 2014m. Visame pasaulyje nuskambėjo 43 studentų nužudymo byla, prie kurio nagus buvo prikišusi gauja „Guerreros Unidos“ (A.Navą galimai nužudžiusios gaujos „Los Rojos“ priešai) ir Igualos miesto meras Jose Luisas Abarca su žmona.
Narkotikų kartelių įvykdyti nusikaltimai per pastaruosius 8 metus Meksikoje pražudė daugiau nei 100 tūkst. žmonių. Gerero valstija vis dar išlieka viena pavojingiausų visoje Meksikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.