Rūpestinga motina apsimetusi apgavikė ištuštino kinų pinigines

2014 m. sausio 7 d. 06:37
lrytas.lt
Garsūs kinai, tarp jų sportininkai ir ekrano žvaigždės, ilgai neatsigaus po jų pinigines patuštinusios apgavystės. Apie porą dešimčių žmonių pateko į Wang Ti, apsimetusios aukšto pareigūno dukterimi, pinkles, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Telegraph“ informacija.
Daugiau nuotraukų (1)
Nuo 2008-ųjų iki 2011-ųjų Kinijos aukštuomenę kvailinusi ir turtus susikrovusi Wang Ti, kuriai 32-eji, kalėjime sėdės iki gyvos galvos.
Moters byla – pamoka ir įspėjimas ne vienam kinui. Mat panašia veikla besiverčiančių apsimetėlių komunistinėje valstybėje yra ne vienas.
Wang Ti biologinė motina buvo banko tarnautoja, o tėvas – darbininkas. Bet jaunai moteriai pavyko įtikinti garsius Kinijos sostinės gyventojus, jog ji priklauso jų sluoksniui.
Tokių darbelių vieno vaiko motina ėmėsi, kai paliko savo futbolininką vyrą ir iš Šiaurės Rytų Kinijoje esančio Daliano miesto persikėlė gyventi į Pekiną.
Čia ji ėmė pasakoti, kad yra įtakingo Komunistų partijos pareigūno Li Changchuno ir buvusios aukšto rango politikės Lu Xin nesantuokinė duktė. „Dėl tokio jautraus reikalo tapo neįmanoma patikrinti jos kilmės“, – pasakojo viena į Wang Ti pinkles pakliuvusi auka.
Moteris Pekine greitai susirado įžymų draugą – 27-erių olimpinį auksą laimėjusį gimnastą ir įtakingą Kinijos liaudies išsivadavimo armijos pareigūną – Xiao Qiną.
Netrukus pora apsigyveno kartu. Kinė ėmė bendrauti su Xiao Qino aplinkos žmonėmis, tarp jų olimpiniais atletais Yang Yun ir Yang Wei. Jie irgi vėliau tapo apgaulės aukomis.
Wang Ti teisme neslėpė sudariusi atletams stambios verslininkės įvaizdį: rengėsi brangiais drabužiais, nešiojosi originalias „Louis Vuitton“ rankines ir gyveno prabangiame name.
Tačiau kai Daliane likęs moters sutuoktinis nebedavė jai pinigų, Wang Ti buvo priversta prasimanyti jų pati. Ji ėmė nuomotis butus, o tada meluoti, kad yra jų savininkė, ir pardavinėti juos.
Taip 2008–2011 m. Wang Ti iš aukų išviliojo 60 milijonų juanių (24,9 mln. litų). Apgavikei itin pagelbėjo kalbos apie savo tariamus ryšius su Komunistų partija.
„Man pasakė, kad dėl ryšių jai buvo pasiūlyti du butai viename name, bet ji turinti mokėti tik už vieną. Wang Ti pasiūlė man 9 mln. juanių vertės butą už 6 mln. juanių“, – teismui dėstė kinės apkvailintas vyras, nenorintis, kad jo pavardė būtų viešinama.
Vyriškis sumokėjo Wang Ti pinigus dalimis, tačiau buto taip ir negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.