Prancūzijoje patvirtintas pirmasis užsikrėtimo nauju į SARS panašiu virusu atvejis

Prancūzijos sveikatos

Virusas hCoV-EMC pirmąkart buvo aptiktas pernai rugsėjį, o nuo to laiko keliose šalyse buvo užfiksuota daugiau nei 30 užsikrėtimo atvejų.<br>"Reuters"
Virusas hCoV-EMC pirmąkart buvo aptiktas pernai rugsėjį, o nuo to laiko keliose šalyse buvo užfiksuota daugiau nei 30 užsikrėtimo atvejų.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 8, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:49 AM

Užsikrėtę šiuo virusu, pasaulyje mirė jau 18 žmonių, daugiausiai Saudo Arabijoje.

Neįvardytam asmeniui, kuris grįžo po kelionės į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), buvo diagnozuota mirtinai pavojingo naujojo koronaviruso, dar žinomo kaip hCoV-EMC, infekcija, nurodė ministerija.

„Tai iki šiol pirmasis ir vienintelis Prancūzijoje patvirtinta atvejis“, - sakoma jos pranešime.

Tas pacientas šiuo metu gydomas ligoninėje intensyviosios terapijos skyriuje ir yra izoliuotas.

Virusas hCoV-EMC pirmąkart buvo aptiktas pernai rugsėjį, o nuo to laiko keliose šalyse buvo užfiksuota daugiau nei 30 užsikrėtimo atvejų.

Saudo Arabijoje nuo jo mirė 11 žmonių; užsikrėtimo atvejų taip pat nustatyta Jordanijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, o dabar - ir Prancūzijoje.

Jis giminingas virusui, sukeliančiam ūmaus kvėpavimo takų sindromą (SARS), kurio protrūkis įvyko prieš dešimtmetį Pietryčių Azijoje, kai žmonės užsikrėtė nuo virusą nešiojančių gyvūnų. Tuomet nuo jo mirė apie 800 žmonių.

Kaip ir SARS, naujasis virusas veikiausiai sukelia infekciją giliai plaučiuose, tačiau skiriasi tuo, jog sukelia ūmų inkstų nepakankamumą.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) kol kas dar neturi pakankamai informacijos apie šio viruso pernašos mechanizmą bei jo kilmę, tačiau paragino sustiprinti budrumą visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.