Rusiška versija: H. Clinton susižeidė per slaptą skrydį į Iraną

2013 m. sausio 2 d. 14:30
lrytas.lt
Rusijos atstovai internete savaip pateikė žinią apie JAV Valstybės sekretorės Hillary Rodham Clinton sveikatos sutrikimus. Rusai paskleidė versiją, kad H. Clinton galvos traumą patyrė ne namuose, o sumaniusi slapta nuskristi į Iraną.
Daugiau nuotraukų (1)
Pagal šią versiją, H. Clinton su apsauga lėktuvu „C-12 Huron“ pakilo iš karinės bazės Afganistane ir skrido į Bahreiną. Tačiau praskridęs Irako sostinę Bagdadą lėktuvas pasuko Irano link ir turėjo nusileisti Ahvazo tarptautiniame oro uoste.
Kaip tik tuo metu Ahvaze viešėjo Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, nors šis vizitas ir nebuvo įtrauktas į oficialią jo dienotvarkę. Rusų žurnalistai cituoja slaptus šaltinius iš GRU, kurie teigia, kad H. Clinton skrido į Iraną slapta susitikti su Irano prezidentu.
Tačiau lėktuvas „C-12 Huron“ nesugebėjo sėkmingai nusileisti - dėl labai stiprios turbulencijos lėktuvas nuslydo nuo tako ir buvo stipriai apgadintas. Per incidentą, anot šaltinių GRU, žuvo vienas JAV specialiųjų pajėgų karys, vadas Jobas W. Price'as , o H. Clinton buvo sužeista ir gausiai kraujavo.
Pranešime teigiama, kad netrukus į Iraną atskrido dar vienas JAV lėktuvas, kuris išgabeno sužalotus amerikiečius ir žuvusiojo kūną.
O JAV žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad J. W. Price’o mirtį tiria JAV Gynybos departamendo specialistai, nors jo mirties priežastis nurodoma kaip „su kovos veiksmais nesusijusi trauma“.
Neseniai BBC pranešė, kad JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, anot ją gydančių medikų, sparčiai sveiksta po to, kai jai tarp smegenų ir kaukolės buvo rastas kraujo krešulys.
Presbiterionų ligoninės Niujorke gydytojai džiaugiasi, kad trombas jai nesukėlė insulto ir nepadarė neurologinės žalos.
65-erių metų JAV valstybės sekretorė buvo paguldyta į ligoninę sekmadienį. Kiek anksčiau gruodžio mėnesį ji dėl smarkios organizmo dehidratacijos apalpo, trenkėsi galva ir patyrė smegenų sukrėtimą.
Hillary ClintonSveikataTrauma
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.