Berniukas JAV dėl Konektikuto įvykių į mokyklą atėjo apsiginklavęs

2012 m. gruodžio 19 d. 16:16
ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.
Antradienį Jutos valstijos pareigūnai sulaikė 11 metų berniuką, kuris į mokyklą atsinešė ginklą. Pasak vaiko, pistoletas jam buvo reikalingas savigynai, jeigu pasikartotų įvykiai, nutikę gruodžio 14 d. Konektikuto valstijos Niutauno mieste, kur 20 metų vaikinas pradinėje mokykloje nušovė 26 žmones.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip praneša JAV žiniasklaida, du vaiko, kurio vardas neskelbiamas, bendraklasiai mokytojui papasakojo, kad berniukas turi ginklą. Pedagogas nedelsdamas tai pranešė policijai.
Atskubėję į mokyklą pareigūnai rado berniuko kuprinėje neužtaisytą pistoletą ir šovinių. Policininkai tikrina informaciją, kad esą vaikas buvo įrėmęs pistoletą kitam mokiniui į galvą.
Penktadienį 20 metų Adamas Lanza nušovė savo motiną, po to, apsiginklavęs dviem pistoletais ir šautuvu, nuvyko į vieną iš Niutauno pradinių mokyklų. Įsiveržęs į mokymo įstaigą, jis paleido ugnį, kurios aukomis tapo 20 šešerių septynerių metų amžiaus vaikų ir šeši suaugusieji. Atvažiavus policijai nusikaltėlis nusišovė. Jo veiksmų motyvai kol kas nežinomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.