Skerdynes JAV pradinėje mokykloje surengęs 20-metis: drovus moksliukas, virtęs velniu

2012 m. gruodžio 16 d. 19:17
BBC, CNN, AP, "Reuters", ELTA ir lrytas.lt inf.
Po žudynių Konektikuto pradinėje mokykloje, kurios metu gyvybės neteko 20 mažamečių vaikų ir septyni suaugusieji, Amerika bando suvokti, kaip ir kodėl veikė žudikas.
Daugiau nuotraukų (1)
Jau žinoma, kad žudynes Sandi Huko pradinėje mokykloje Njutaune surengė 20-metis Adamas Lanza, kuris pats anksčiau mokėsi toje mokykloje ir kurioje dirbo jo motina. Ji buvo pirmoji, kurią dar namuose pistoletu nušovė A. Lanza.
Žudiko brolis Ryanas ir kiti giminaičiai tvirtino, kad jis jau ne vienerius metus turėjo psichologinių problemų.
A. Lanzos vyresnysis brolis, 24 metų Ryanas, kuris gyvena Hobokene Naujajame Džersyje, buvo apklaustas, bet vienas pareigūnas sakė, jog nemanoma, kad jis būtų suvaidinęs kokį nors vaidmenį šiose žudynėse. Tyrėjai nori patikrinti jo kompiuterius ir telefono pokalbius, bet jis sakė, kad su broliu nebendravo maždaug nuo 2010 metų.
Žudiko A. Lanzos teta tvirtino, kad jos sūnėnas buvo labai liesas, drovus, priklausė gotų judėjimui.
Trys ginklai - „Glock“ ir „Sig Sauer“ pistoletais ir 5.56×45mm kalibro šautuvu, kuriais žudė A. Lanza, įsigyti legaliai. Jie priklausė žudiko motinai.
Kaip prisiminė du buvę A. Lanzos klasės draugai, jis buvo neįprastai protingas ir rengėsi kur kas formaliau nei dauguma jo mokyklos draugų. "Adamo tėvai, ypač motina, smarkiai spaudė jį mokytis ir tapti protingu", - prisiminė vienas buvęs mokyklos draugas.
A. Lanzos tėvai išsiskyrė 2008 metais, tėvas dirba kompanijoje "General Electrics".
A. Lanza vidurinėje mokykloje priklausė audiovizualinių užsiėmimų klubui, o laisvalaikį mėgo leisti žaisdamas video žaidimus.
Atrodo, kad A. Lanza vengė bet kokio dėmesio. JAV žiniasklaida praneša, kad jo fotografijos nėra net mokyklos 2010 m. metraštyje. Ties jo pavarde - įrašas "nenorėjo fotografuotis". Įtariamas skerdikas neturėjo profilio "Facebook" tinkle, apskritai duomenų apie jį elektroninėje erdvėje rasta labai mažai.
"Aš niekada nemačiau jo su kuo nors. Negalėčiau prisiminti nė vieno žmogaus, su kuriuo jis palaikė ryšį", - "New York Times" sakė buvusi bendraklasė.
Daugeliui vietos bendruomenės narių buvo šokas, kad jaunuolis, kurį jie pažinojo kaip kuklų ir protingą, galėjo surengti tokias baisias žudynes. Jis pats nusišovė įvykio vietoje.
„Šiandien šioje bendruomenėje apsilankė velnias“, - žudiką apibūdino Konektikuto gubernatorius Danas Malloy'us.
Adamas LanzaŽudynėsMokykla
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.