Rusijoje buvęs policininkas įtariamas per 20 tarnybos metų nužudęs 29 žmones

2012 m. birželio 29 d. 14:40
lrytas.lt
Rusijos Irkutsko srities gyventojai – ir pakraupę, ir laimingi. Jie tikisi, kad pagaliau sulaikytas 20 metų čia siautėjęs žudikas maniakas. Paaiškėjo, kad beveik 30 moterų žiauriai nužudęs nusikaltėlis gali būti į pensiją išėjęs vietinis policininkas.
Daugiau nuotraukų (1)
Policija sulaikė 48 metų Michailą P., kuris įtariamas dėl šių nusikaltimų. Jis buvo išaiškintas atlikus DNR tyrimą pėdsakų, rastų ant aukų kūnų, praneša newsru.com. Manoma, kad per 20 darbo metų policijoje vyras galėjo nužudyti 29 žmones.
Michailas P. buvo suimtas birželio 23 dieną Vladivostoke, į kurį važiavo pirkti naujo automobilio. Kol kas yra surinkti įrodymai dėl trijų žmogžudysčių, kurios yra 15 metų senumo.
„Vyras įtariamas trijų moterų išprievartavimu ir nužudymu. Nusikaltimai buvo įvykdyti 1997 metų kovą, birželį ir gruodį“, - informavo bylos ėmęsis Irkutsko srityje esančio Angarsko miesto teismas.
Šiuo metu tyrėjai dirba, siekdami išsiaiškinti, ar tas pats vyras nuo 1994 iki 2000 metų nenužudė dar 26 moterų. Žmogžudystės buvo įvykdytos Angarske ir gretimuose Usoljės ir Irkutsko rajonuose.
Nusikaltimus tyrę pareigūnai žinojo, kad žudikas važinėja automobiliu „Niva“. Tokios transporto priemonės padangų pėdsakai buvo aptikti netoli surastų moterų lavonų. Policija nusprendė atlikti asmenų, turinčių automobilį „Niva“, biologinius tyrimus ir palyginti juos su pėdsakais, kuriuos maniakas paliko ant savo aukų kūnų.
Pranešama, kad kriminalistai atliko 64 rūšių ekspertizes 3,5 tūkst. žmonių. Buvo apklausta apie tūkstantį žmonių.
„Genetinės ekspertizės buvo atliekamos dviejose skirtingos įstaigose skirtingais metodais. Buvo nustatyta, kad ant trijų žuvusiųjų kūnų palikti pėdsakai yra identiški ir priklauso vienam vyrui. Greitai buvo išsiaiškinta, kad tas žmogus yra Vladivostoke“, - teigė tyrėjai.
Tuo metu, kai buvo įvykdyti nusikaltimai, sulaikytas vyras dirbo milicijoje. Šiuo metu jis yra pensininkas. Iš vidaus reikalų aparato Michailas P. atsistatydino 1998 metais.
Serijinis žudikas Angarską šiurpino daugiau kaip 20 metų. Tik 1998 metais buvo suformuota tyrėjų grupė. Iki to laiko „Angarsko maniakas“ buvo nužudęs 24 moteris.
Dauguma policininko aukų – jaunos moterys, kurių amžius – nuo 19 iki 28 metų. Jų – 25. Dar keturių aukų amžius svyruoja nuo 35 iki 40 metų. Beveik visos aukos nužudymo metu buvo girtos. Jų kūnai būdavo randami miškuose netoli Angarsko, taip pat kapinėse.
Didžioji dalis užpultųjų nuo sužeidimų mirė vietoje. Trys iš jų numirė ligoninėje. Maniakas savo aukas nužudydavo smūgiais kirviu, peiliu, yla ar atsuktuvu. Smūgių būdavo ne mažiau kaip 10. Taip pat smaugdavo. Vienai moteriai žudikas išpjovė širdį.
Paprastai į jo tinklą pakliūdavo moterys, kurios vėlų vakarą eidavo namo iš svečių ar barų arba iškeliaudavo į parduotuvę įsigyti svaigalų.
Tuo vieninteliu atveju, kai auka buvo blaivi, maniakas jos neišprievartavo. Ją uždusino šaliku, o peiliu subadė jau mirusią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.